Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Helsingin seudun, Tallinnan ja Tarton joukkoliikennelippuja saa nyt yhdestä sovelluksesta

Helsingin seudun liikenteen HSL:n kertalippuja voi nyt ostaa uudesta virolaisesta Pilet 2020 -sovelluksesta, joka on käytössä Tallinnan ja Tarton joukkoliikenteessä.

Suuri osa Viron ja Suomen välillä matkustavista käyttää säännöllisesti joukkoliikennettä, ja matkustajien on tähän asti pitänyt ostaa lippuja erilaisista myyntikanavista. HSL sekä Tallinnan ja Tarton kaupungit ovat jo pitkään pohtineet, miten lippujen hankkiminen voisi olla helpompaa Suomenlahden molemmilla puolilla kulkeville.

Uuden lippuyhteistyön myötä Virosta Suomeen lähtevä matkustaja voi jatkaa helposti matkaansa Helsingissä ilman lipun hankkimista toisesta myyntikanavasta.

Virolainen Pilet 2020 -sovellus hyödyntää HSL:n avointa lippurajapintaa. Jo aiemmin HSL:n mobiililippuja on ollut mahdollista ostaa HSL-sovelluksen lisäksi muun muassa kaukobussiyhteyksiä tarjoavan Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksesta.

– Koko avoimen lipunmyyntirajapinnan idea on, että eri toimijat voivat tarjota HSL:n lippuja osana muita palveluitaan. Tämä ratkaisu tekee joukkoliikenteen käyttämisestä paljon helpompaa myös niille, jotka tulevat Helsingin seudulle Virosta, HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink sanoo lehdistötiedotteessa.

Nykyisestä koronatilanteesta huolimatta matkustamisen Viron ja Suomen välillä odotetaan kasvavan.

– Tällä vuosisadalla pitäisi olla itsestään selvää, että matkalipun hankkiminen on helppoa. Yhteistyö tuo selvää lisäarvoa matkustajalle, Pilet 2020 -sovelluksesta vastaavan Ridangon myyntijohtaja Argo Verk toteaa.

Jatkossa joukkoliikenteen käyttäminen Helsingissä on uuden sovelluksen myötä virolaisille entistä helpompaa.

– Helsinki on virolaisille edelleen tärkeä matkakohde ja portti muuhun maailmaan. Siksi Helsingin joukkoliikenteelle on Virossa kysyntää. Kun voi ostaa lipun tutusta sovelluksesta omalla äidinkielellään, joukkoliikenteen käyttäminen ulkomailla on entistä helpompaa, Tarton apulaiskaupunginjohtajai Raimond Tamm iloitsee.