T24 | Virossa syyskuussa yöpyneiden ulkomaisten matkailijoiden määrä oli 80 prosenttia pienempi kuin viime vuonna

Koronviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset vaikuttavat edelleen merkittävästi ulkomaisten matkailijoiden määrään Virossa. Syyskuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 154 000 matkailijaa, mikä on lähes puolet vähemmän kuin syyskuussa 2019.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan majoitusliikkeissä yöpyneistä matkailijoista kolme neljäsosaa oli kotimaan matkailijoita ja neljännes ulkomaalaisia.

– Ulkomaisten matkailijoiden osuus oli vain viidennes viime vuoden luvuista ja vaikka kotimaan matkailijoiden määrä kasvoi, niin yöpyneiden matkailijoiden määrä laski 48 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna, Laurmaa sanoo tilastokeskuksen lehdistötiedotteessa.

Viron majoitusliikkeissä yöpyi syyskuussa 116 000 kotimaan matkailijaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2019. Valta osa heistä majoittui Harjumaalla.

Ulkomaisia turisteja yöpyi majoitusliikkeissä 38 000, mikä on 80 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Suurin osa ulkomaisista turisteista tuli Suomesta (16 000), Latviasta (6 000) ja Liettuasta (3 000).

Syyskuuhun 2019 verrattuna suomalaismatkailijoiden määrä väheni 72 prosenttia ja latvialaisten ja liettualaisten määrä 55 prosenttia. Suurin osa ulkomaisista matkailijoista yöpyi Harjumaan maakunnan alueelle, missä Tallinnakin sijaitsee.

Lue myös: Matkailijoiden määrä Virossa tippui alkuvuonna 20 prosenttia koronakriisin takia

Syyskuussa Virossa oli 1 089 majoitusliikettä avoinna matkailijoille. Yöpymisen keskihinta niissä oli 33 euroa, mikä on 7 euroa vähemmän kuin syyskuussa 2019.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut