T24: Viron koronatilanne: 125 uutta tartuntaan, 60 potilasta sairaalahoidossa ja 1 uusi kuolemantapaus

Kuvituskuva. Anton Soinne

Thea Ekholm

Maanantaista 9. marraskuuta alkaen Viro kiristää matkustusrajoituksia niihin maihin, joiden koronaviruksen ilmaantuvuusluku on yli 50. Suomen tämänhetkinen tartuntaluku ylittää raja-arvon, joten 9. marraskuuta alkaen vapaa-ajanmatkustus Suomesta Viroon ei ole mahdollista. Virosta voi edelleen käydä Suomessa töissä ilman omaehtoista karanteenia.

Viron terveysviraston julkaisemien uusimpien tilastojen mukaan Virossa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 125 uutta koronavirustartuntaa. Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 137,1 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Eniten uusia tartuntoja eli 95 kappaletta diagnosoitiin Harjumaalla, missä Tallinnakin sijaitsee. Tallinnassa diagnosoitiin 76 uutta tapausta.

Suomessa diagnosoitiin maanantaina 90 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 86 ihmistä ja koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia on kirjattu yhteensä 363 kappaletta.

Eniten uusia tartuntoja on Suomessa todettu Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla. Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 50 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on Virossa 60 koronatartunnan saanutta potilasta, joista neljä on hengityskoneessa. Sunnuntaina Tallinnassa kuoli koronavirukseen 58-vuotias mies eli Virossa on nyt kuollut koronavirukseen yhteensä 76 ihmistä.

Virossa on tehty yhteensä lähes 280 000 koronavirustestiä, joista 6 250 eli 2,2 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Viron terveysviraston mukaan koronavirus leviää maassa nyt huolestuttavalla tavalla. Erityisen huolestuttavaa on se, että tapausten, joiden lähdettä ei pystytä selvittämään, osuus kasvaa.

Myös koronaviruksen leviäminen Harjumaan maakunnassa ja Tallinnassa huolettaa terveysvirastoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut