Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa koronavirustartuntojen määrä kasvaa – Hallitus kiristää koronarajoituksia ensi viikosta alkaen

Koronaviruksen nopea leviäminen Virossa on saanut maan hallituksen kiristämään koronarajoituksia. Viron hallitus ja terveysvirasto tiedottivat uusista rajoituksista tiistaina.

Tiedotustilaisuudessa puhuneen Viron pääministerin Jüri Rataksen mukaan koronatilanne Virossa on nyt kriittinen ja sairaalassa olevien potilaiden määrä kasvaa nopeasti. Näin ollen uudet koronarajoitukset astuvat voimaan Virossa maanantaina 16. marraskuuta.

Tämä tarkoittaa sitä, että keväältä tuttu 2+2-sääntö otetaan uudelleen käyttöön julkisissa tiloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että julkisissa tiloissa saa liikkua vain kaksi ihmistä kerrallaan ja muihin ihmisiin on pidettävä 2 metrin turvaväli. Sääntö ei koske elokuvateattereita, teattereita eikä kouluja, joissa lähiopetusta jatketaan normaalisti.

Lisäksi maskin käyttö tulee pakolliseksi julkisilla paikoilla sisätiloissa ja liikennevälineissä. Maskia on käytettävä esimerkiksi kaupoissa, elokuvateattereissa, ostoskeskuksissa, konferensseista, konserteissa ja valtion virastoissa, joissa turvavälien pitäminen muihin ihmisiin ei ole mahdollista.

Kaikkien yli 12-vuotiaiden on käytettävä maskia. Tällä hetkellä maskin käyttämättä jättämisesti ei seuraa rangaistusta.

Viron hallitus suosittelee etätyön mahdollisuutta työpaikoilla sekä erilaisten tapahtumien, kuten joulujuhlien perumista.

Ravintoloissa voi uusien rajoitusten myötä olla samassa seurueessa korkeintaan 10 ihmistä ja seurueiden on oltava kahden metrin päässä toisistaan.

Viron hallitus pyrkii pitämään yhteiskunnan kuitenkin avoimena, joten esimerkiksi museoita, teattereita ja elokuvateattereita ei nyt suljeta.

Uudet koronarajoitukset ovat voimassa kahden viikon ajan ja sen jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.