T24: Tiesitkö, että lähes sadalla virolaisisällä on vähintään kymmenen lasta

Thea Ekholm

Viime viikolla vietetyn isänpäivän kunniaksi Viron tilastokeskus julkaisi valikoiman virolaisiin isiin ja isoisiin liittyviä tilastoja.

Viron tilastokeskuksen mukaa vuoden 2020 alussa Virossa oli 304 800 isää ja 132 000 isoisää. Virolaiset isät ovat tilastojen mukaan keskimäärin 53-vuotiaita, kun taas keskimääräinen isoisä on 66-vuotias.

Virossa nuorimmat isät eivät ole vielä saavuttaneet täysi-ikäisyyttä ja vanhimmat isät ovat puolestaan eläneet jo yli 100 vuotta.

Maakuntien mukaan tarkasteltuna ei ole yllättävää, että Viron suurimman maakunnan Harjumaan alueella isiä on eniten eli 129 000 kappaletta, kun taas pienemmässä maakunnassa Hiidenmaalla heitä on vähiten eli 2 900 kappaletta.

Keskimäärin virolaisella isällä on 1,91 lasta ja 37,7 prosentilla heistä on yksi lapsi ja 41,7 prosentilla on kaksi lasta. Isiä, joilla on enemmän lapsia, kuten kolme (15 %), neljä (3,8 %) tai viisi (1,2 %), on huomattavasti vähemmän.

Kahdeksankymmentäkahdeksan virolaisisää voi ylpeillä kymmenellä tai sitä useammalla lapsella.

Yli puolella virolaisisistä on keskiasteen koulutus, kolmanneksella korkeakoulututkinto ja alle 25 prosenttia on käynyt vain peruskoulun. Suurin osa isistä eli 61 prosenttia on töissä. Alle 50-vuotiaiden isien työllisyysaste Virossa on 75 prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut