T24 | Pimeiden öiden elokuvafestivaali alkaa tänään Tallinnassa – Mukana festivaalin kilpasarjoissa on kolme suomalaista lyhytelokuvaa

Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF järjestetään vuonna 2020 jo 24. kerran. Tänä vuonna kyseessä on koronaviruksen takia hybriditapahtuma, jossa osa elokuvista näytetään verkossa ja osa elokuvateattereissa.

Viron hallituksen erikoisluvalla ja tarkkoja terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen paikan päälle Tallinnaan odotetaan noin 200 kansainvälistä elokuva-alan edustajaa. Osallistujamäärässä on dramaattinen pudotus vuoteen 2019 verrattuna, jolloin festivaalilla vieraili yli 1 400 elokuva-alan edustajaa.

Tänä vuonna festivaalin ohjelmistossa on yhteensä 172 täyspitkää elokuvaa, 28 lyhytelokuvaa ja 13 elokuvasarjaa. Tämän lisäksi nuorten- ja lastenelokuvafestivaali Just Film näyttää 44 täyspitkää elokuvaa, lyhytelokuvafestivaali PÖFF Shorts näyttää 166 lyhytelokuvaa ja 123 animaatiota ja venäläiselokuviin keskittynyt KinoFF näyttää 13 täyspitkää elokuvaa ja yhden lyhytelokuva.

Festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna ennätysmäärä ensi-iltoja. Tallinnassa on mahdollista nähdä 33 maailmanensi-iltaa, 29 kansainvälistä ensi-iltaa ja vielä 9 Euroopan ensi-iltaa.

Pimeiden öiden elokuvafestivaalin johtajan Tiina Lokin mukaan heidän tavoitteenaan oli tänä vuonna antaa useammille ihmisille mahdollisuus nähdä elokuvia valkokankaalla näinä epävarmoina aikoina.

– Suuri yllätys oli se, että meille tarjottiin niin paljon uusia elokuvia, jotka oli tehty vahvalla ja omaperäisellä visiolla. Päätökset siitä, mitä elokuvia ottaa mukaan festivaalille ja mitä jättää pois eivät ole koskaan olleet näin vaikeita, Tiina Lokk sanoi festivaalin avajaisten lehdistötilaisuudessa.

Tänä vuonna Tallinnan Pimeiden öiden elokuvajuhlien kilpasarjoissa on mukana useampikin suomalaiselokuva. Mika Kaurismäen Yö armahtaa -elokuva kisaa festivaalin pääkilpasarjassa ja lyhytelokuvakilpailussa on mukana Tommi Seitajoen ohjaama Uimarenkaan räjähdys. Lisäksi New Talents -lyhytelokuvakilpailussa ovat mukana Uzair Amjadin ohjaama Paper Promises sekä Severi Koivusalon ohjaama Häävalssi.

Festivaalin esikoiselokuville omistettuun kilpailuun valittiin mukaan virolaissuomalainen yhteistuotanto Näkemiin, Neuvostoliitto, jonka on ohjannut Lauri Randla. Se sai Suomessa ensi-iltansa viime heinäkuussa.

Lue myös: Mika Kaurismäen uutuuselokuva kisaa pääpalkinnosta Pimeiden öiden elokuvafestivaalilla Tallinnassa

Pimeiden öiden elokuvafestivaalin palkinnot jaetaan perjantaina 27. marraskuuta klo 19.00 alkavassa palkintojenjakotilaisuudessa Tallinnassa.

Pimeiden öiden elokuvafestivaali on käynnissä Tallinnassa 13.-29. marraskuuta 2020. Lisätietoja täältä .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut