T24 | Korona rokottaa Viron matkailutuloja – Vuoden kolmannen neljänneksen tulot olivat 330 miljoonaa euroa pienemmät kuin viime vuonna

Viron keskuspankin tuoreiden tilastojen mukaan koronavirus ja sen aiheuttamat matkustusrajoitukset rokottivat maan matkailutuloja myös vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.

Turistit käyttivät maassa heinä-syyskuussa 145 miljoonaa euroa, mikä on 330 miljoonaa euroa eli 70 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019.

Vuoden kolmannen neljänneksen aikana Virossa vieraili 694 137 turistia, mikä on 67 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. EU-maista tulevien matkailijoiden määrä laski 57 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vain liettualaismatkailijoiden määrä pysyi vuoden 2019 kolmannen neljänneksen tasolla.

Puolet Viroon heinä-syyskuussa saapuneista ulkomaisista turisteista tuli Suomesta, mutta heidänkin määränsä oli puolet pienempi kuin vuonna 2019. Latviasta saapuneiden ja Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä puolestaan nousi vuoden kolmannella neljänneksellä kolme prosenttia kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle.

EU:n ulkopuolisista maista Viroon saapuneiden turistien osuus oli heinä-syyskuussa vain 8 prosenttia kaikista matkailijoista.

Lue myös: Viron matkailuala pyytää hallitusta jatkamaan palkkatukea ensi kevääseen asti

Yhden päivän vierailujen määrä Viroon laski 73 prosenttia ja useamman päivän vierailuja oli 700 000 vähemmän kuin viime vuonna.

Koronavirus vaikutti myös virolaisten tekemiin ulkomaanmatkoihin, joiden määrä väheni puolella vuoden kolmannella neljänneksellä. Virolaiset tekivät heinä-syyskuussa noin 485 000 ulkomaanmatkaa, mikä on 57 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019.

Virolaiset käyttivät ulkomailla vuoden kolmannen neljänneksen aikana vain 130 miljoonaa euroa, mikä on 260 miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut