T24: White Guide -ravintolaopas listasi Viron parhaat ravintolat – Ykkössijan nappasi 180 Degrees -ravintola Tallinnassa

Viron vuoden 2021 paras ravintola on Matthias Dietherin 180 Degrees Tallinnassa. Ravintola 180 Degrees

Thea Ekholm

Kansainvälinen White Guide -ravintolaopas julkaisi kuluvalla viikolla listauksen Viron parhaista ravintoloista vuodelle 2021. Viron parhaaksi ravintolaksi valittiin Tallinnan Noblessnerissa sijaitseva 180 Degrees, jonka keittiömestarina toimii Matthias Diether. Toiseksi sijoittui ravintola Ö ja kolmannelle sijalle nousi valokuvataiteenmuseo Fotografiskan ravintola.

Sekä ravintola 180 Degrees että ravintola Ö nousivat molemmat viime vuoteen verrattuna yhden sijan ylöspäin. Fotografiskan ravintola puolestaan nousi erittäin korkeatasoisten ravintoloiden joukosta mestaritasolle. Vuoden 2020 parhaaksi ravintolaksi valittu NOA keittiömestarin sali on toistaiseksi sulkenut ovensa koronaviruksen takia ja avautuu tämänhetkisten tietojen mukaan uudella konseptilla ensi keväänä.

White Guide -ravintolaoppaan mukaan Virossa on nyt yhteensä kuusi mestaritason ravintolaa. Kolmen parhaan ravintolan lisäksi listalle pääsivät Pädasten kartanon ravintola Alexander, Põhjakan kartanon ravintola sekä ravintola GMP Pühajärven keittiömestarin sali.

– White Guide -oppaassa nyt 82 virolaisravintolaa, joissa suosittelemme vierailemaan. Listalla olevien ravintoloiden määrä elää, sillä koronaviruksen takia moni paikka on sulkenut ovensa väliaikaisesti tai on epävarmassa tilanteessa. Kun ravintolat taas avaavat ovensa, oppaan sisältö päivittyy ja listalle voi kohota uusia kohteita keskellä vuotta, kunhan tuomarointikäynnit niissä on tehty, Viron White Guide -ravintolaoppaan julkaisija ja Flavours of Estonia -verkkosivua pyörittävä Aivar Hanson kertoo.

Aivar Hansonin mukaan koronavirus ja sen myötä kadonneet turistit ovat aiheuttaneet ongelmia erityisesti Tallinnan ravintolarintamalla.

– Neljän ja viiden tähden hotellien ravintolat ovat olleet ongelmissa ja joutuneet sulkemaan ovensa. Erityisen paljon ongelmia on ollut Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevilla ravintoloilla. Muualla Virossa kesä oli ravintoloille hyvää aikaa lisääntyneen kotimaan matkailun takia. Vielä olisi opetettava virolaisille, että he voivat tulla myös Tallinnaan lomalle, Hanson naurahtaa.

Koronan myötä Tallinnan ravintolarintamalle on syntynyt myös uusi ilmiö: erilaiset pop up -ravintolat ja -tapahtumat.

– Virossa lainsäädäntö antaa työttömille työnhakijoille mahdollisuuden tehdä töitä muutamana päivänä kuukaudessa. Niinpä työttömiksi joutuneet ravintola-alan työntekijät ovat järjestäneet erilaisia pop up -tapahtumia syksyn aikana, Hanson kertoo.

White Guide -ravintolaoppaan listalle nousi tälläkin kertaa myös uusia ravintoloita. Yksi niistä on Tallinnan Uus Maailm -asuinalueella sijaitseva Tsunft, joka on aamiaispaikka, lounasravintola, deli, viinibaari ja rento illallispaikka.

– Tallinnan lisäksi eri puolilta Viroa löytyy jo erittäin korkeatasoisia ravintoloita. Käymisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Lüllemäen kylässä, Valgan maakunnassa sijaitseva Kolmen sisaren herkut -ravintola, joka on myös ensimmäistä kertaa mukana listalla sekä Itä-Virossa, Narva-Jõesuussa sijaitseva savustettuihin ruokiin erikoistunut ravintola Franzia, Aivar Hanson vinkkaa.

White Guide -ravintolaoppaan listaamat Viron parhaat ravintolat 2021

Kansainvälisen mestaritason ravintolat

180 Degrees

Ravintola Ö

Mestaritason ravintolat

Fotografiskan ravintola

Ravintola Alexander / Pädasten kartano

Põhjakan kartanon ravintola

GMP Pühajärven keittiömestarin Sali

Erittäin korkeatasoiset ravintolat

Anno Koduresto & Veininurk

Fellin (Viljandi)

Fii (Tartto)

Hõlm (Tartto)

Joyce (Tartto)

Kaks Kokka

Kolme Sõsara Hõrgutised (Lüllemäe)

Ku Kuu (Kuressaari)

Kärme Küülik (Haapsalu)

La Bottega

Lore Bistro

Mantel ja Korsten

Mon Ami (Pärnu)

Ravintola Moon

Põjala Tap Room

Puri a la Carte

Rado

Raimond (Pärnu)

Riviera Palais Brasserie

Ravintola Salt

Smak

Söe

Tsunft

Wicca (Laulasmaa)

Kaikki White Guide -ravintolaoppaan listaamat ja käymisen arvoiset 82 virolaisravintolaa löydät täältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut