T24 | Tallinnan uudelle Kommunismin uhrien museolle etsitään suunnittelijaa kansainvälisellä kilpailulla

Viron historiallisen muistin instituutti on julkistanut kansainvälisen suunnittelukilpailun Tallinnassa sijaitsevan vanhan Patarein merilinnoituksen ja vankilan tiloihin rakennettavasta Kommunismin uhrien museosta.

Viron historiallisen muistin instituutti hallituksen jäsenen Martin Andrellerin mukaan sopimus suunnittelukilpailun voittajan kanssa on tarkoitus allekirjoittaa jo vuoden 2021 alussa.

– Tavoitteenamme on luoda vierailijaystävällinen näyttely, joka puhuttelee sekä paikallisia asukkaita että ulkomaisia vierailijoita. Ennen kaikkea tämä on kuitenkin muistopaikka totalitaaristen järjestelmien uhreille, Martin Andreller sanoo instituutin lehdistötiedotteessa.

Tälläkin hetkellä Patarein vankilan tiloissa on Kommunismi on vankila -näyttely, joka on ollut avoinna kesäkuukausina. Siellä on kahden vuoden aukiolon aikana käynyt 55 000 ihmistä. Uusi museo on suunniteltu Patarein itäosaan, jossa sijaitsivat muun muassa vankien sellit ja teloituskammiot. Museon pysyväisnäyttelyn pinta-ala tulee olemaan 5 000 neliömetriä.

Uuden Kommunismin uhrien museon tarkoituksena on pohtia kommunistihallintojen tekemiä rikoksia ympäri maailmaa, tällaisten järjestelmien ideologiaa ja toimintaa sekä kommunismin ja kansallissosialismin uhrien kohtaloita. Lisäksi museo säilyttää ja esittelee Patarein merilinnoituksen 200-vuotista historiaa.

Lue myös: Katso, miltä Patarein vankila näyttää vuonna 2026

Vanhan Patarein merilinnoituksen ja vankilan alueella on käynnissä mittavat rakennus- ja uudistustyöt, joiden pitäisi tämänhetkisten tietojen mukaan valmistua vuoteen 2026 mennessä. Silloin alue avataan yleisölle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut