Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Suomalais-virolainen verkkokauppa aloitti juomien myynnin Suomeen – Tilauksen voi tehdä verkkokaupassa tai ravintoloissa olevilla asiakaspäätteillä

Suomalainen juoma- ja ravintola-alojen monitoimiyritys Momentin Group avasi marraskuussa alkoholijuomien verkkokaupan, jonka tuotteet toimitetaan Suomeen eDrinks-myymälöistä Virosta. Tilauksien luvataan olevan perillä Suomessa 2–4 arkipäivässä suoraan kotiin tai haluttuun osoitteeseen toimitettuna.

Verkkokauppa eDrinks.fi:n valikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista alkoholijuomista. Painotus on viinessä, väkevissä ja panimojuomissa. Suomalaisista valmistajista alkuvaiheessa ovat mukana, Mallaskosken Panimo ja Teerenpeli Panimo & Tislaamo.

Halvasta oluesta tunnettu pubiketju avasi Triplassa – naapuriravintola iski "astetta kovemman tarjouksen"

Yhtiö kertoo lehdistötiedotteessaan noudattavansa kaikessa toiminnassaan sekä EU-lainsäädäntöä että Suomen lakeja ja määräyksiä. Hinnat ovat kuitenkin Alkoon verrattuna kilpailukykyisiä.

– Satsaamme ensisijaisesti asiakaspalveluun ja joustavuuteen. Emme kilpaile sellaisten ulkomaisten yritysten kanssa, jotka soveltavat etäostoja ja jättävät verot Suomeen maksamatta. Toimimme kaikkien lakien ja asetusten mukaisesti. Silti hintamme ovat jopa alle Suomen Alkon hintatason, Momentin Groupin toimitusjohtaja Teemu Lehto sanoo lehdistötiedotteessa.

Suomessa eDrinksin veroedustajana toimii Capstock Oy, joka tilittää kaikki verot täysimääräisinä Suomen verottajalle. Capstock kuuluu Momentin Group -konserniin.

Suomalaisasiakas voi tilata tuotteet helposti suomenkielisestä eDrinks.fi-verkkokaupasta tai Momentin Groupin ravintoloihin sijoitettavilla asiakaspäätteillä. Ensimmäinen pääte on jo käytössä ravintola Rööperin Hopstopissa Helsingin Punavuoressa.

Joko olet juonut? Legendaarinen suomalaisolut palaa Alkoon – hinta halpenee

Momentin Group hankki virolaisen eDrinks-myymäläketjun omistukseensa kaksi vuotta sitten. Konsernin tytäryhtiö Momentin Eesti omistaa kauppaketjusta 70 prosenttia ja eDrinksin toimitusjohtajalla, virolaisella Indrek Järmalla, on 30 prosentin vähemmistöosuus yrityksestä.

Virossa eDrinksillä on seitsemän myymälää. Neljä juomakaupoista sijaitsee Tallinnassa, kaksi Tartossa ja yksi Tabasalussa Tallinnan lähellä. Viron lisäksi Momentin Groupilla on laatujuomien ja maahantuonti- ja jakelutoimintaa myös Latviassa ja Liettuassa.