T24: Virossa tehtiin torstaina uusi koronatartuntojen ennätys – Vuorokauden aikana 414 uutta tartuntaa

Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Thea Ekholm

Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin ennätykselliset 414 uutta koronavirustartuntaa torstaina 19. marraskuuta. Myös kaksi uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta kirjattiin tilastoihin.

Viimeisen vuorokauden aikana uusia koronavirustartuntoja diagnosoitiin 230 kappaletta Harjumaan maakunnassa, 96 Itä-Virumaalla, 23 Tartumaalla, 10 Viljandissa ja yhdeksän Pärnumaalla. Harjumaan 230 uudesta tartunnasta 171 löydettiin Tallinnasta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt uusien tartuntojen myötä Virossa 244,4 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Koronaviruksen takia sairaalassa on Virossa 112 ihmistä, joista seitsemän on hengityskoneessa. Koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia on kirjattu Virossa yhteensä 86 kappaletta, mutta myös 5 264 ihmistä on parantunut koronaviruksesta.

Viron terveysviraston tiedottajan Eike Kingseppin mukaan Virossa on käynnissä koronaviruksen epidemiologinen leviäminen.

– Koronavirus on levinnyt Virossa laajalle ja se leviää nopeasti, joten tartunnan voi saada missä vain, kun on tekemisissä muiden ihmisten kanssa, Eike Kingsepp muistutti Viron yleisradion haastattelussa.

Virossa on tehty yli 422 400 koronavirustestiä, joista 8 715 eli 2,1 prosenttia on ollut positiivisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut