T24 | Tallinnassa on sittenkin joulutori tänä vuonna – Liisa-myrskyn takia joulukuusen tuomista Raatihuoneentorille jouduttiin siirtämään

Tänä syksynä Tallinnan perinteinen joulutori on ollut uutisaiheena ehkä useammin kuin koskaan ennen. Epävarmuus joulutorin järjestämisestä on vaivannut niin paikallisia asukkaita kuin matkanjärjestäjiäkin koko syksyn ajan.

Koronaviruksen aiheuttaman turistikadon takia joulutori päätettiin lopulta perua, mutta Tallinnan kaupunki lupasi sen sijaan muuttaa koko Vanhankaupungin satumaiseksi joulumaaksi ensimmäisestä adventista alkaen.

Tuoreimmat käänteet asiasta uutisoi Tallinnan kaupungin tiedotuslehti Pealinn kuluvan viikon keskiviikkona 18. marraskuuta. Lehden haastattelussa Tallinnan keskustan kaupunginosajohtaja Monika Haukanõmm kertoo, että joulutori järjestetään kuitenkin Raatihuoneentorilla.

– Kyllä joulutori järjestetään myös tänä vuonna, mutta pienempänä. Viime vuonna torilla oli 27 kojua, tänä vuonna on yhdeksän, Monika Haukanõmm sanoo haastattelussa.

Lisäksi torille tulee ruoan myyntipisteitä, karuselli ja joulupukin mökki. Joulutorin avajaisia vietetään tämänhetkisten tietojen mukaan perjantaina 27. marraskuuta.

Tallinnan Vanhankaupungin joulutapahtuma puolestaan käynnistyy ensimmäisenä adventtina eli sunnuntaina 29. marraskuuta. Lisätietoja tapahtuman tarkemmasta ohjelmasta löytyy Visit Tallinn -sivustolta.

Perinteinen joulukuusi Tallinnan Raatihuoneentorille piti tuoda jo torstaina 19. marraskuuta, mutta Liisa-myrsky muutti suunnitelmia. Kovan tuulen takia kuusen tuominen Vanhaankaupunkiin ja pystyttäminen torille päätettiin siirtää myöhempään ajankohtaan.

Joulutapahtuman lisäksi Tallinnan kaupunki panostaa tänä vuonna erityisen paljon jouluvalaistukseen. Eri puolille kaupunkia on luvassa 300 valoinstallaatiota, joiden tarkoituksena on muuttaa Tallinnan talviseksi satumaaksi.

– Tänä vuonna kaikki on erilaista, niin myös joulu. Koska korona-aikana perinteisiä joulutapahtumia ei voida pitää, haluamme jouluvaloilla tuoda valoa ja lämpöä kaupunkiin ja ihmisten mieleen, Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Jo tuttujen valaistujen puiden, suihkulähteiden ja joulukuusten lisäksi voidaan nähdä noin 100 uutta valoinstallaatiota eri puolilla Tallinnaa. Ne on sijoiteltu niin, että sekä jalankulkijoilla että autoilijoilla on katseltavaa. Uusia jouluvaloja on esimerkiksi Pärnu maanteen, Paldiski maanteen ja Mustamäe teen varrella.

Mihhail Kõlvartin mukaan yksi upeimmista ja ainutlaatuisimmista valoinstallaatioista rakennetaan Tallinnan Vapaudenaukiolle. Sitä täydennetään joka adventti ja se valmistuu juuri ennen joulunpyhiä.

Tallinnan tornien aukiolla, joka on tullut tunnetuksi kukkafestivaalien pitopaikkana, järjestetään viikonloppuna 4.-6. joulukuuta minifestivaali Väike valgus, jossa virolaiset valotaiteilijat esittelevät töitään. Aukiolla on esillä myös valoinstallaatioita, joita ei koronan takia voitu esitellä yleisölle syksyllä Valo kulkee Kadriorgissa -festivaalilla.

– Estonia-teatterin naapurissa sijaitsevalle uudelle aukiolle nousee salainen kuusimetsä, jotta kaikki ne, jotka eivät pääse poistumaan kaupungista, voivat kuitenkin nauttia jouluisesta kuusentuoksusta, Kadriorgin puiston johtaja Ain Järve kertoo kaupungin joulusuunnitelmista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut