T24 | Viron hallitus jatkoi alkoholin myyntikieltoa tammikuuhun asti – Tallinnalaispubi lopetti saman tien alkoholin myynnin Viron parlamentin jäsenille

Viron hallitus päätti viimeviikkoisessa kokouksessaan jatkaa koko maan kattavaa alkoholin myyntikieltoa tammikuun 2021 loppuun asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Myöhäisillan alkoholin myyntikielto on Virossa voimassa joka päivä keskiyöstä klo 10 asti aamulla kaikissa anniskelupaikoissa, kuten ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa.

Viron hallitus totesi lausunnossaan, että rajoitusten jatkaminen on välttämätöntä, koska koronavirus leviää Virossa epidemiana ja tartuntamahdollisuus on kaikkialla.

Erityisesti Tallinnan pubit ja baarit ovat kärsineet Viron hallituksen asettamasta alkoholin myyntikiellosta. Vanhassakaupungissa sijaitseva tunnettu irkkupubi Mad Murphys ilmoittikin viime viikolla Facebook-sivullaan asettavansa omia rajoituksia vastapainoksi hallituksen rajoituksille, eikä näin ollen enää palvele Viron parlamentin Riigikogun jäseniä.

Facebook-päivityksessään ravintoa kirjoitti: ”Olemme täällä baarissa päättäneet käyttäytyä yhtä älykkäästi kuin hallitus ja estää tyhmyyden leviämisen. Niinpä emme enää palvele parlamentin jäseniä ravintolassamme.”

Rajoitus on voimassa helmikuuhun 2021 saakka, jolloin ravintola ilmoitti tarkastelevansa tilannetta uudestaan. Päivityksessä toivottiin myös muiden ravintoloiden ja baarien panevan tämän kiellon täytäntöön.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut