Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa astui tiistaina voimaan maskipakko – Jos uusia koronarajoituksia ei noudata, voi saada jopa 9 600 euron sakot

Viron hallitus päätti maanantaina 23. marraskuuta uusista koronarajoituksista.

Uudet rajoitukset astuivat voimaan tiistaina 24. marraskuuta ja niiden mukaan maskin käyttö on pakollista kaikissa julkisissa tiloissa, kuten ostoskeskuksissa, virastoissa, kaupoissa ja kirjastoissa sekä julkisessa liikenteessä.

Maskipakko ei koske alle 12-vuotiaita lapsia ja tarvittaessa nenän ja suun voi peittää myös jollain muulla kuin maskilla.

Lisäksi 2+2-sääntö laajenee kaikkiin julkisiin sisätiloihin. Se tarkoittaa sitä, että vain kaksi ihmistä voi kulkea julkisissa tiloissa yhdessä ja muihin on pidettävä kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

Lauantaina 28. marraskuuta astuvat voimaan myös tapahtumia koskevat uudet rajoituksen. Ulkona järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua enintään 500 henkilöä ja teattereissa ja elokuvateattereissa saa kerralla olla maksimissaan 400 henkilöä.

Jos uusia koronarajoituksia ei noudata, eikä pysy esimerkiksi karanteenissa, Viron valtiolla on oikeus määrätä sakko, jonka enimmäismäärä on 9 600 euroa.

Lue myös: Virossa on nyt koronaviruksen takia enemmän ihmisiä sairaalahoidossa kuin keväällä

Viron hallitus ilmoitti tiistaina jakavansa vähävaraisille ihmisille kaksi uudelleen käytettävää maskia. Viron valtiovarainministeriön tarkoitus on hankkia noin 40 000 maskia, jotka jaetaan kunnille. Ne puolestaan jakavat maskit noin 20 000 toimentulotukea saavalle henkilölle.

Viron pääministeri Jüri Rataksen mukaan kaikkien virolaisten tulisi tulotasosta riippumatta pystyä noudattamaan koronarajoituksia ja pysymään turvassa.

– On selvää, että monille virolaisille maskien ostaminen on lisäkustannus, mikä voi vaikeuttaa entisestään heidän päivittäistä toimeentuloaan. Jotta kaikki virolaiset voivat suojautua koronavirukselta, päätimme antaa maskit taloudellisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille, Jüri Ratas sanon hallituksen lehdistötiedotteessa.