Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Traficomin uusi liikennöintivelvoite varmistaa Eckerö Linen liikennöinnin jatkumisen Helsinki-Tallinna-reitillä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on asettanut uuden liikennöintivelvoitteen Helsinki-Tallinna-reitille. Nyt tehty päätös on jatkoa viime viikolla tehdyille Helsingin ja Tallinnan liikenteen velvoitepäätöksille ja se koskee Eckerö Linea.

Traficom teki Eckerö Line Ab Oy:tä koskevan päätöksen 23. marraskuuta.

– Päätöksiä on mahdollista tehdä vasta siinä vaiheessa, kun olemme saaneet kaikki tarvittavat asiakirjat hakijoilta, minkä takia kaikkia samaa reittiä koskevia päätöksiä ei ole tehty samaan aikaan, ylijohtaja Jarkko Saarimäki Traficomista kertoo.

Traficomin päätös pohjautuu Eduskunnan kesäkuussa hyväksymään 24,7 miljoonan euron lisärahaan meriliikenteelle. Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan Traficom voi asettaa tietylle reitille velvoitteen liikennöidä ja maksaa liikennöinnistä korvausta.

Liikennöintivelvoitteilla Traficom ostaa käytännössä laivayhtiöiltä reitille perusliikennöintitason, jolla turvataan huoltovarmuuden ja teollisuuden kannalta tärkeän reitin liikennöinti koronakriisin yli. Laivayhtiöille maksetaan reitin ajamisesta aiheutuvaa tappiota vastaava summa. Korvausta ei makseta liikennöinnin kiinteistä kustannuksista, eikä sen määrästä makseta lainkaan voittoa.

Lue myös: Tallink lisää lähtöjä Helsinki-Tallinna-reitille – Perusteena on Traficomin asettama liikennöintivelvoite

Suomen viennistä ja tuonnista merkittävä osa kulkee meriteitse ja näiden kuljetusten turvaaminen on yhteiskunnan toimivuuden ja talouden kannalta erittäin tärkeää.

Traficom tarkastelee kaikkia liikennöintipäätöksi kahden viikon välein.

– Tarvittaessa teemme sitten uuden päätöksen liikennöintivelvoitteesta niille reiteille, joille se katsotaan välttämättömäksi", Saarimäki lisää.

Viime keväänä ensimmäisen korona-aallon aikana myös Huoltovarmuuskeskus asetti julkisen palvelun velvoitteita merikuljetuksille. Ne olivat voimassa maaliskuusta kesäkuun puoliväliin asti.