T24: Virossa rekisteröitiin vuorokaudessa viisi uutta koronakuolemaa – Sairaalahoidossa on 182 ihmistä

Thea Ekholm

Viron terveysvirasto ilmoitti perjantaina 27. marraskuuta, että maassa on viimeisen vuorokauden aikana rekisteröity 370 uutta koronatartuntaa ja viisi uutta koronasta johtuvaa kuolemantapausta.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 314,23 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Suomessa vastaava luku on 83,6.

Eniten uusia koronatartuntoja eli 178 kappaletta rekisteröitiin Harjumaan maakunnassa. Niistä 132 tapausta rekisteröitiin Tallinnassa. Lisäksi Itä-Virumaalla on diagnosoitu 96 ja Tarton maakunnassa 31 uutta tartuntaa.

Viimeisen vuorokauden aikana Virossa on kuollut viisi koronavirustartunnan saanutta henkilöä. Maaliskuun jälkeen maassa on kuollut koronavirukseen yhteensä 104 ihmistä, heistä 31 on kuollut marraskuun aikana. Eniten koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia kirjattiin huhtikuussa, silloin kuoli 49 ihmistä.

Lue myös: Virossa on nyt maskipakko

Perjantaina Virossa oli sairaalahoidossa koronaviruksen takia 182 ihmistä, mikä on yksi ihminen vähemmän kuin torstaina.

Virossa on tehty tähän mennessä lähes 464 000 koronavirustestiä, joista 11 232 eli 2,4 prosenttia on ollut positiivisia.

Pidetään Viro avoinna!

Viron terveysvirasto on käynnistänyt Pidetään Viro avoinna -kampanjan, jossa virolaisia kannustetaan noudattamaan viittä perusperiaatetta, joilla koronaviruksen leviäminen voidaan estää.

1. Pysy kotona, jos tunnet olosi sairaaksi.

2. Pysy vähintään kahden metrin päässä muista ihmisistä

3. Käytä maskia ruuhkaisissa paikoissa

4. Pese käsiäsi ahkerasti

5. Lataa koronasovellus HOIA älypuhelimeesi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut