T24 | Virossa voi hankkia itselleen joulukuusen valtion metsästä mobiilisovelluksen avulla – Viime vuonna metsistä haettiin lähes 10 000 joulukuusta

Viron valtion metsänhoitokeskus (RMK) avaa taas joulukuun ensimmäisenä päivänä mobiilisovelluksen, jonka avulla on mahdollista hankkia itselleen joulukuusi valtion metsästä. RMK:n tilastojen mukaan vuonna 2019 virolaiset hakivat metsistä yhteensä 9 727 joulukuusta.

Joulukuusen hankkiminen on tehty ihmisille helpoksi. RMK:n verkkosivuilla on tarkat kartat siitä, missä valtion metsät sijaitsevat ja tarkat ohjeet siitä, minkälaisia kuusia metsistä saa kaataa. Kuusen maksaminen onnistuu mobiilisovelluksella tai pankkisiirrolla.

Joulukuusia saa Viron valtion metsistä kaataa sellaisista paikoista, joissa kuusella ei ole mahdollisuutta kasvaa täyteen mittaansa, kuten teiden varsilta ja ojien pientareilta. Mobiilisovelluksen avulla on vielä paikan päällä, ennen joulukuusen kaatamista, helppo tarkistaa, että on valtion metsässä, eikä esimerkiksi yksityisen metsänomistajan mailla.

RMK:n mukaan suosituimpia joulukuusia ovat 1-2 metriä korkeat kuuset, joiden osuus oli yli puolet kaikista viime vuonna ostetuista joulukuusista. Metrin korkuisen kuusen hinta on 3 euroa, 1-2 metriä korkean kuusen hinta on 8 euroa ja 2-3 metriä korkean kuusen 13 euroa.

Ennätysvuonna 2016 virolaiset hakivat valtion metsistä RMK:n vuosikirjan tilastojen mukaan 11 500 joulukuusta. Viime vuosina määrä on ollut noin 9 700 kuusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut