T24: Tunnelmallinen joulupuisto avautui Tallinnan laululavalla – Tänä vuonna Tallinnassa on tarjolla paljon jouluista ulkoilmaohjelmaa

Thea Ekholm

Tallinnassa on tänä vuonna koronapandemian takia tarjolla monenlaista jouluista ulkoilmaohjelmaa, josta nauttimista erilaiset rajoitukset eivät ainakaan vielä estä.

Uusin näistä on ensimmäisenä adventtina avautunut joulupuisto Tallinnan laululavan ympäristössä. Viron valtion metsänhoitokeskus (RMK) on pystyttänyt sinne valaistun kuusimetsän, jonne joulukuun aikana pystytetään myös taideopiskelijoiden suunnittelemia vaihtoehtoisia joulukuusia. Lisäksi alueen kävelytiet on valaistu näyttävästi.

Laululavan johtajan Urmo Saareojan mukaan tarkoituksena on tarjota ihmisille turvallinen mahdollisuus viettää vapaa-aikaa ja samalla luoda kaupunkiin joulutunnelmaa.

– Laululavan alueella on paljon tilaa ja raitista ilmaa, joten täällä on turvallista vierailla nykyisessäkin koronatilanteessa. Olemme investoineet kauniisiin valaistusratkaisuihin tuodaksemme valoa pimeään ja RMK:n ansiosta kävijät pääsevät vierailemaan myös joulumetsään, Urmo Saareoja sanoo lehdistötiedotteessa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tallinnan laululavalla järjestetään tällainen joulutapahtuma.

– Tavoitteenamme on jatkaa tällaista toimintaa myös tulevaisuudessa. Toivottavasti tästä tulee tallinnalaisille uusi Raatihuoneentori, jota ilman he eivät voi kuvitella joulua.

Tallinnan laululavan joulupuisto on avoinna 10.1.2021 saakka ja sisäänpääsy sinne on ilmainen.

Lisäksi Tallinnassa voi nauttia maksutta noin 300 valoinstallaatiosta ympäri kaupunkia. Yksi näyttävimmistäsi on Vapaudenaukiolla sijaitseva valtava valosuihkulähde. Viikonlopun mittainen kaikille ilmainen minivalofestivaali puolestaan järjestetään Tallinnan tornien aukiolla 4.-6. joulukuuta.

Lisäksi Vanhankaupungin Viru-kadun näyteikkunat muuttuvat joulukuun viikonloppuina konsertti- ja tanssilavoksi, joiden esityksiä voi seurata kadulta käsin. Pikk-kadun näyteikkunoissa puolestaan on monenlaisia taideinstallaatioita ohikulkijoita ilahduttamassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut