T24: Palkkojen kasvu jatkui Virossa heinä-syyskuussa – Koronakriisi ei ole vielä pysäyttänyt nousua

Thea Ekholm

Viron tilastokeskuksen vuoden 2020 kolmatta vuosineljännestä koskevien palkkatilastojen mukaan palkkojen nousu jatkui Virossa koronakriisistä huolimatta.

Vuoden kolmannella neljänneksellä keskimääräinen kuukausipalkka oli Virossa 1 441 euroa, mikä on 3,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Suomessa kokoaikaisten palkansaajien reaaliansiot nousivat samaan aikaan 1,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Viron tilastokeskuksen analyytikon Karina Valman mukaan Virossa voidaan jatkaa puhetta palkkojen noususta, vaikka se onkin hidastunut viime vuosiin verrattuna.

Heinä-syyskuussa korkeimmat keskimääräiset kuukausipalkat olivat Virossa Harjumaan maakunnassa (1 583 e), missä Tallinnakin sijaitsee, sekä Tarton maakunnassa (1 419 e). Matalimmat palkat olivat Valgan maakunnassa (1 082 e) ja Hiidenmaalla (1 0 71 e).

Palkat nousivat eniten heinä-syyskuussa Länsi-Virumaan (8,4 %) ja Jõgevan maakunnassa (7,4 %) ja laskivat eniten Läänemaan maakunnassa (10,2 %).

Lue myös: Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna jo yhdeksättä vuotta peräkkäin

– Keväällä toisen vuosineljänneksen aikana keskimääräiset kuukausipalkat laskivat edellisvuodesta lähes puolella toimialoista. Heinä-syyskuussa palkat laskivat vain kaupan alalla ja majoitus- ja ravintolapalveluissa eli aloilla, joihin koronavirus ja siihen liittyvät rajoitukset ovat vaikuttaneet eniten, Karina Valma sanoo tilastokeskuksen lehdistötiedotteessa.

Toimialoja vertailtaessa korkeimmat keskimääräiset kuukausipalkat olivat Virossa heinä-syyskuussa tieto- ja viestintätekniikan alalla (2 545 e), rahoitus- ja vakuutustoiminnassa (2 389 e) ja energia-alalla (1 977 e).

– Edellisen vuoden heinä-syyskuuhun verrattuna bruttopalkat nousivat eniten valtion laitoksissa ja yrityksissä ja vähiten virolaisten yksityishenkilöiden omistamissa yrityksissä, Valma kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut