T24 | Tallinnan laululavan kunnostaminen maksaa lähes 160 000 euroa – Tuhopolttajat aiheuttamat vahingot olivat ennakoitua suuremmat

Tallinnan laululavan laulukaari-esiintymislava joutui tuhopolttoyrityksen kohteeksi myöhään illalla 29. syyskuuta. Nyt tuhopolttajan aiheuttamat vahingot on tutkittu ja arvion mukaan laulukaaren kunnostaminen entiselleen maksaa lähes 160 000 euroa. Vahingot korvaa vakuutusyhtiö Seesam.

Tallinnan laululavan johtajan Urmo Saareojan mukaan tuhopolttajan aiheuttamat vahingot osoittautuivat ennakoitua suuremmiksi.

– Tulipalon jälkeen teimme emeritusprofessori Karl Õigerin johdolla perusteellisen tutkimuksen, josta kävi ilmi, että vahingot olivat suurempia kuin alun perin ajateltiin, Urmo Saareoja kertoo lehdistötiedotteessa.

Tulipalon vaurioita on yli 150 neliömetrin kokoisella alueella ja laulukaaren palauttaminen tulipaloa edeltävään kuntoon vaatii muun muassa kattopäällysteen, kattopalkkien ja kattotuolien poistamisen ja vaihtamista uusiin.

– Onneksi kantavat rakenteet eivät ole kuitenkaan vaurioituneet. On kuitenkin tehtävä paljon tarkkaa työtä, jotta laulukaaren ääniominaisuudet säilyvät ennallaan, Saareoja toteaa.

Lue myös: Tuhopolttaja iski Tallinnan laululavalle

Laulukaaren kunnostustöistä vastaa rakennusyhtiö Aruna Ehitus, joka remontoi Laululavaa viimeksi vuonna 2019.

– Kyseessä on monimutkainen ja työvoimavaltainen kohde. Laulukaaren rakentamisessa on käytetty monimutkaisia ratkaisuja, jotka on huomioitava kunnostustöissä. Onneksi meillä on aikaisempaa kokemusta laulukaaren kunnostamisesta, joten saamme sen kyllä entiselleen, yrityksen johtaja Arunas Buga vakuuttaa.

Tallinnan laululavan palamaan sytyttänyt tuhopolttaja jäi kiinni verekseltään, sillä aluetta tarkkaillaan kattavasti valvontakameroilla. Kamerat tallensivat kaiken hänen toimintansa alueelle saapumisesta lähtien siihen asti, kun hän kaatoi kanisterista sytytysnestettä, sytytti sen palamaan ja kun palokunta saapui.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut