T24: Viron koronatilanne: 451 uutta tartuntaa, 218 ihmistä sairaalahoidossa ja yli 20 uutta kuolemantapausta

Thea Ekholm

Viron terveysviraston torstaina 3. joulukuuta julkaisemien tilastojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 451 uutta koronavirustartuntaa.

Eniten uusia positiivisia testituloksia löytyi Harjumaan maakunnan alueelta, jossa 212 henkilöllä diagnosoitiin koronavirus. Harjumaan uusista tartunnoista 160 on jäljitetty Tallinnan alueelle.

Lisäksi uusia tartuntoja löydettiin 131 kappaletta Itä-Virumaalta, 41 Tarton maakunnasta ja 10 Viljandin ja Pärnun maakunnista.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Virossa 358,17 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Viime viikolla (23.-29.11.) Virossa diagnosoitiin jo toisena viikkona peräkkäin yli 2 000 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi 26 ihmistä kuoli. Se on tähän mennessä korkein määrä kuolemantapauksia yhden viikon aikana. Virossa on maaliskuun jälkeen kuollut koronaviruksen 123 ihmistä. Viimeisin kuolemantapaus sattui eilen.

Marraskuun viimeisellä viikolla Virossa tuli voimaan maskinkäyttö pakko kaikissa julkisissa sisätiloissa. Lisäksi voimassa on 2+2-sääntö. Asiantuntijoiden mukaan, jos ihmiset noudattavat sääntöjä, infektioluvun pitäisi Virossa pudota nykyisestä 1,25:tä alle yhteen. Se tarkoittaisi sitä, ettei koronavirus enää leviäisi eksponentiaalisesti.

Viron hallitus on varoittanut, että jolleivat nykyiset rajoitukset toimi ja estä koronaviruksen leviämistä, vielä tiukempia rajoituksia otetaan käyttöön lähiviikkoina.

Viron sairaaloissa on koronaviruksen takia hoidossa nyt 218 potilasta, mikä on 12 potilasta enemmän kuin viime viikolla. Heistä 12 on tehohoidossa. Viron sairaaloiden koronatapausten hoitokapasiteetti on asiantuntijoiden mukaan 400 potilasta.

Virossa on tähän mennessä tehty yli 494 800 koronatestiä, joista 13 469 eli 2,7 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Lue myös: Virossa on nyt maskipakko – Uusien koronarajoitusten noudattamatta jättämisestä voi saada jopa 9 600 euron sakot

Viron tavoitteena on rokottaa ensimmäiset 100 000 ihmistä vuoden 2021 ensimmäisinä kuukausina. Ensimmäisenä koronarokotteen saavat Viron sosiaaliministeri Tanel Kiikin mukaan terveydenhuollon työntekijät, hoitokotien asukkaat, kroonisista sairauksista kärsivät ihmiset ja yli 70-vuotiaat.

Suurempia määriä koronarokotteita odotetaan Viroon kevään ja kesän 2021 aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut