T24 | Viro kiristää koronarajoituksia - Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina

Viron hallitus päätti uusista tiukemmista rajoituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi kokouksessaan torstaina 3. joulukuuta. Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 5. joulukuuta.

Koska hallituksen uudet rajoitukset eivät sulje minkään toimialan yrityksiä kokonaan, mitään uusia tukitoimenpiteitäkään ei ole Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Taavi Aasin mukaan tulossa.

Viron pääministeri Jüri Ratas perusteli tiukennuksia torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa sillä, että Virossa koronavirustartuntojen määrä on edelleen korkea ja sairaalaan otettujen potilaiden ja kuolemantapausten määrät ovat lisääntyneet. Tämä kaikki on lisännyt painetta maan terveydenhuoltojärjestelmään.

Virossa oli perjantaina koronaviruksen takia sairaalahoidossa 222 ihmistä, joista 22 tehohoidossa. Torstaina rekisteröitiin myös kaksi uutta koronakuolemaa. Maaliskuun jälkeen Virossa on kuollut koronavirukseen 125 ihmistä. Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 366,37 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

– Uudet rajoitukset koskevat julkisia paikkoja, sillä sieltä monet saavat koronaviruksen ja vievät sen sitten kotiin ja tartuttavat muut perheenjäsenet, Ratas sanoi tiedotustilaisuudessa.

Uusien koronarajoitusten myötä ravintoloiden ja viihdekeskusten on suljettava ovensa jo klo 22, kun ne aikaisemmin saivat olla avoinna keskiyöhön saakka. Ovien on pysyttävä kiinni klo 6 asti aamulla. Ruoan take away -myynti ja ruoan kuljetuspalveluiden tarjoaminen on edelleen sallittua ravintoloille.

Teatterit ja elokuvateatterit saavat olla avoinna klo 22 jälkeenkin.

Kauppojen, palvelupisteiden ja julkisten tilojen on rajoitettava käyttöastettaan niin, että sisällä saa olla kerralla enintään 50 prosenttia sallitusta väkimäärästä ja ihmisten pitää noudattaa 2+2-sääntöä. Se tarkoittaa sitä, että vain kaksi ihmistä voi kulkea julkisissa tiloissa yhdessä ja muihin on pidettävä kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

– Meidän on tehtävä kaikkemme suojellaksemme virolaisia ja estääksemme tämän vakavia seurauksia aiheuttavan viruksen leviäminen, Jüri Ratas totesi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut