T24: Tallinnan kaupunginjohtaja muistuttaa ihmisiä turvaväleistä ja maskin käytöstä vanhankaupungin joulutapahtumissa

Tältä näytti Tallinnan joulutori vuonna 2019. Sergei Zjuganov

Thea Ekholm

Tallinnan perinteinen joulutori ja viikonloppuisin vanhankaupungin kaduilla järjestettävät joulutapahtumat ovat korona-aikana osoittautuneet niin suosituiksi, että Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart on katsonut asiakseen muistuttaa joulutapahtumissa liikkuvia kaupunkilaisia ja Tallinnassa vierailevia ihmisiä pitämään etäisyyttä tosiinsa ja käyttämään maskia myös ulkona.

– Tänä vuonna jouluohjelmassa on paljon erilaisia ulkoilmatapahtumia ja valoinstallaatioita sekä vanhassa kaupungissa että muualla Tallinnassa. Tavoitteenamme on hajauttaa ohjelmatarjontaa ja antaa ihmisille mahdollisuus nauttia joulutunnelmasta, vaikka sisätiloissa järjestettävien tapahtumien mahdollisuudet ovatkin rajalliset, Kõlvart sanoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Väkeä on ollut paljon liikkeellä myös Tallinnan Vanhankaupungin Harju-kadulla olevalla luistinkentällä, jonne on muodostunut viikonloppuisin pitkiä jonoja. Turvallisista etäisyyksistä ei sielläkään ole aina muistettu huolehtia.

Virossa tällä hetkellä voimassa oleva maskipakko koskee vain sisätiloja, kuten myös keväältä tuttu 2+2-sääntö, jonka mukaan vain kaksi ihmistä voi kulkea julkisissa tiloissa yhdessä ja muihin on pidettävä kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

– Toimikaamme vastuullisesti pitämällä etäisyyttä muihin ja käyttämällä maskia myös ulkona. Näin emme menetä näitä harvojakaan mahdollisuuksia osallistua joulutapahtumiin, Kõlvart muistutti.

Tallinnan joulutori on avoinna 27.11-27.12.2020. Tallinnan Vanhankaupungin joulutapahtuma on käynnissä 29.11.2020-10.1.2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut