T24 | Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä laskee edelleen rajusti Virossa – Yöpymisiä oli lokakuussa 89 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset kurittavat edelleen Viron matkailua. Lokakuussa 2020 maan majoitusliikkeissä yöpyi lähes puolet vähemmän matkailijoita kuin vuoden 2019 vastaavana ajankohtana. Pelkästään ulkomaisten turistien määrä romahti 89 prosenttia, Viron tilastokeskuksesta kerrotaan.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan lokakuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyneistä matkailijoista suurin osa oli kotimaan matkailijoita. Ulkomaisten turistien osuus oli vain noin 10 prosenttia.

– Koronaviruksen toinen aalto ja eri maiden asettamat matkustusrajoitukset ovat vähentäneet Virossa oleskelevien ulkomaisten turistien määrää merkittävästi. Lokakuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi vain 158 000 matkailijaa, mikä on 45 prosenttia vähemmän kuin lokakuussa 2019, Laurmaa kertoo tilastokeskuksen tiedotteessa.

Kotimaan matkailijat pitivät Viron majoitusliikkeen toiminnassa lokakuussa. Yhteensä 139 000 matkailijaa käytti majoitusliikkeiden palveluita silloin. Se on 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Suurin osa kotimaan matkailijoista yöpyi Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Vain 19 000 ulkomaalaista turistia yöpyi Viron majoitusliikkeissä lokakuussa. Se on 89 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Heistä suurin osa eli 5 000 ihmistä tuli Suomesta, 2 500 Latviasta ja 1 300 Saksasta.

Lokakuussa Virossa oli avoinna vain 975 majoitusliikettä, joiden keskimääräinen yöpymisen hinta oli 32 euroa. Se on kuusi euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Koronarajoitukset näkyvät myös Tallinnan lentokentän matkustajamäärissä. Viime vuoden marraskuussa lentokentän kautta kulki 242 000 matkustajaa. Tänä vuonna luku oli 25 948 matkustajaa eli vain 11 prosenttia edellisvuoden ennätysluvuista. Lentojen täyttöastekin tippui 76 prosentista vain 31 prosenttiin.

Tallinnan lentokentän kaupallisen johtajan Eero Pärgmäen mukaan alhaiset matkustajaluvut kertovat siitä, että ihmiset noudattavat hallituksen ohjeita.

– Viron hallituksen viesti on ollut selkeä - matkustamista tulisi välttää. Arvostamme ihmisten vastuullista käytöstä ja toivomme, että viimeaikaiset positiiviset uutiset koronarokotteesta saavat matkustajamäärät taas kasvuun, Pärgmäe sanoi lentokentän lehdistötiedotteessa.

Marraskuussa 2020 Tallinnan lentokentältä pääsi lentämään suorilla lennoilla 12 eri kohteeseen ja säännöllisiä lentoyhteyksiä tarjosi seitsemän lentoyhtiötä. Eniten lentoja oli Frankfurtiin ja Helsinkiin.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut