T24 | Tallinnan eläintarha on saanut uuden asukkaan – Jääkarhu Rasputin saapui Viroon Englannista

Tallinnan eläintarhaan saapui uusi asukas marraskuussa. Englannin Yorkshiressa sijaitsevasta villieläinpuistosta matkaan lähtenyt jääkarhu Rasputin saapui sopivasti Tallinnaan lumisateisena perjantaina neljä päivää kestäneen matkan jälkeen.

Tallinnan eläintarhan kokoelmapäällikkö Tõnis Tasasin mukaan ei ollut helppoa tehtävä löytää kuljettajaa karhun kuljetuslaatikolle.

– Laatikko painoi melkein 500 kiloa ja piti melua, Tõnis Tasasin sanoi eläintarhan tiedotteessa.

Ensimmäiset viikot Rasputin vietti karanteenissa ja eristyksissä muista jääkarhuista sekä eläintarhan vieraista. Näin hän sai rauhassa tutustua uuteen elinympäristöönsä, levätä matkan rasituksista ja tottua uusiin hoitajiinsa.

Eläintarhan henkilökunnan mukaan tämä 500-kiloinen jättiläinen on luonteeltaan rauhallinen, varovainen ja leikkisä. Rasputinin lempileluja ovat tyhjä kanisteri ja putken pätkä.

Urosjääkarhu Rasputin tuotiin Tallinnan eläintarhaan Euroopan eläintarha- ja akvaarioyhdistyksen (EAZA) jääkarhunjalostusohjelman koordinaattorin suosituksesta kumppaniksi Friida-jääkarhulle. Heidän toivotaan saavan jälkeläisiä yhdessä, sillä kumpikin kantaa jalostusohjelman mukaan arvokkaita geenejä.

Joulukuun alussa lempinimen Raspi saanut jääkarhu on jo tottunut uuteen elinympäristöönsä ja ui innokkaasi neljä metriä syvässä altaassa. Se on myös kiinnostunut eläintarhan jääkarhutalon toisesta asukista Friidasta, mutta yhteinen tapaaminen heille on luvassa vasta ensi vuoden puolella.

Jääkarhu Rasputin on syntynyt vuonna 2007 Moskovan eläintarhassa. Yorkshiren villieläinpuiston lisäksi se on asunut myös Nürnbergin eläintarhassa Saksassa ja Antibes Marinelandin eläintarhassa Ranskassa.

Katso kuvagalleria Rasputinin saapumisesta Tallinnan eläintarhaan täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut