T24: Piritan rantatien remontti Tallinnassa on nyt valmis – Uusi bussikaista helpottaa ruuhkia poispäin keskustasta ajettaessa

Piritan rantatien uusi bussikaista helpottaa ruuhkia poispäin Tallinnan keskustasta ajettaessa. Ilja Matusihis

Thea Ekholm

Joulukuun alussa Piritan rantatielle valmistui uusi vain busseille tarkoitettu julkisenliikenteen kaista. Uusi 2,1 kilometriä pitkä kaista rakennettiin rantatien Tallinnan keskustasta poispäin johtavien autokaistojen viereen. Nyt julkisella liikenteellä on oma kaista Piritan rantatiellä molempiin suuntiin ajettaessa.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorfin mukaan uuden kaistan tarkoitus on parantaa joukkoliikenteen yhteysnopeutta Tallinnan keskustaan. Lisäksi kaista helpottaa ruuhkia poispäin Tallinnan keskustasta ajettaessa.

– Lisäksi haluamme tarjota Piritan kaupunginosan ja muiden lähialueiden asukkaille kätevän vaihtoehdon kulkea keskustaan ilman omaa autoa, Klandorf sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Uudistettu tieosuus lisää myös liikenneturvallisuutta, sillä sen tiemerkinnät on uudistettu ja rantatien varteen on asennettu 214 kiinteää liikennemerkkiä ja 22 digitaalista opastetta.

Tien uusi osa on myös varustettu uudenaikaisella liikennevalojen ohjausjärjestelmällä. Julkisen liikenteen kaista on erotettu tavallisista autokaistoista 370 muovisella opasteella, jotka on kiinnitetty ajokaistojen reunaan.

Noin 25 000 neliömetriä rantatiestä sai uuden, paremmin kulutusta kestävän asfalttibetonipinnoitteen ja noin 19 000 neliömetriä tienvarren viheralueita kunnostettiin. Lisäksi sadevesiviemäristöt uusittiin, tienvarteen rakennettiin yksi uusi bussipysäkki ja asennettiin 15 uutta Led-katuvaloa. Koko remontti maksoi 2,56 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut