T24: Tässä ovat Viron parhaat luontokuvat – Katso kuvagalleria

Aare Udraksen kuva "Nuori susi" on Viron paras luontokuva vuonna 2020. Aare Udras

Thea Ekholm

Joulukuun ensimmäisellä viikolla Virossa julkistettiin Vuoden paras luontokuva jo 20. kerran. Kilpailuun osallistu tällä kertaa 627 valokuvaajaa, jotka lähettivät kisaan 4 891 valokuvaa.

– Kilpailun taso oli, kuten aina, parempi kuin aikaisempina vuosina, koska tekniikka kehittyy koko ajan ja myös ihmisten taidot paranevat. Mutta valokuvien määrä oli tänä vuonna pienempi kuin viime vuonna. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä, koska laatu on tärkeämpää kuin määrä, luontokuvaaja Kaido Haagen sanoi palkintotilaisuudessa.

Haagen voitti Eläimet ympäristössään -valokuvasarjan kuvallaan ”Piilossa pinnan alla”. Haagenin arvion mukaan kilpailuun osallistuneiden valokuvaajien suuri määrä johtui koronatilanteesta, joka on saanut ihmiset takaisin luontoon.

– Jos kaikki muut paikat ovat koronan takia kiinni, niin luontoon voi aina mennä.

Vuoden 2020 parhaaksi luontokuvaksi Looduse Omnibuss -organisaation järjestämässä valokuvakilpailussa valittiin valokuvaaja Aare Udraksen ottama ” Nuori susi” -potretti.

Katso kuvagalleria Viron vuoden 2020 parhaista luontokuvista täältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut