T24: Viro kiristää taas koronarajoituksia – Koulut sulkevat ovensa 14. joulukuuta

Kuvituskuva Anni Nieminen

Thea Ekholm

Viron hallitus tiedotti keskiviikkona 9. joulukuuta uusista koronarajoituksista. Syynä kiristyksiin on maan edelleen paheneva koronatilanne. Virossa diagnosoitiin keskiviikkona 547 ja tänään torstaina 544 uutta koronavirustartuntaa.

Uusien rajoitusten myötä kaikki Viron koulut sulkevat ovensa maanantaina 14. joulukuuta. Halutessaan koulut voivat jatkaa opetusta etänä, muuten oppilaat pääsevät joululomalle yli viikon etuajassa.

Myös yliopistot, ammattikoulut ja ammattikorkeakoulut sulkevat ovensa maanantaina. Vain päiväkodit pysyvät normaalisti auki.

Viron pääministeri Jüri Ratas antoi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan päätös koulujen sulkemisesta tehtiin useiden asiantuntijoiden kuulemisen ja Viron terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn arvioinnin jälkeen.

– Tiedämme, että koronavirus leviää edelleen ja terveydenhuoltojärjestelmämme kantokyky on äärirajoilla. Niinpä joudumme asettamaan lisärajoituksia ihmisten liikkumisen vähentämiseksi ja sosiaalisten kontaktien minimoimiseksi. Rajoitusten voimassaoloaikaa voidaan pidentää, ellei koronaviruksen leviäminen hidastu, Ratas sanoi hallituksen tiedotteessa.

Itä-Virumaan maakunnassa on tällä hetkellä koko Viron pahin koronatilanne. Viron terveysviraston mukaan maakunnan koronaviruksen ilmaantuvuusluku on jo yli 1 000 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Tämän takia Viron hallitus päätti tiukemmista rajoituksista Itä-Virumaalle. Maakunnan kaikki elokuvateatterit, teatterit, ravintolat, museot, hotellit ja kylpylät suljetaan kolmeksi viikoksi 12. joulukuuta alkaen. Kaikki julkiset tilaisuudet on myös kielletty.

Viron terveysvirasto ilmoitti torstaina 10. joulukuuta, että maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 544 uutta koronavirustartuntaa. Eniten uusia tartuntoja, 353 kappaletta, löytyi Harjumaan maakunnan alueelta. Niistä 286 diagnosoitiin Tallinnassa. Itä-Virumaalla uusia tapauksia oli 73.

Lue myös: Virossa on nyt maskipakko – Uusien koronarajoitusten noudattamatta jättämisestä voi saada jopa 9 600 euron sakot

Virossa sairaalahoidossa koronaviruksen takia on tällä hetkellä 254 ihmistä ja heistä 14 tarvitsee tehohoitoa. Viimeisen vuorokauden aikana rekisteröitiin myös kaksi uutta koronakuolemaa. Virossa on maaliskuun jälkeen kuollut koronavirukseen yhteensä 141 ihmistä.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 424,91 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut