T24: Virolaistaiteilijat valmistivat piparitaikinasta Karl Lagerfeldin muotokuvan, Chanel-jakun ja muotiraamattu Voguen kannen

Thea Ekholm

Tallinnassa on jo 15. vuoden ajan joulun aikaan järjestetty Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki esineet on valmistettu piparkakkutaikinasta. Piparkakkuteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa.

Juhlavuoden näyttelyn teemana on muoti, joka on inspiroinut eri alojen taiteilijoita taas kerran uskomattomiin suorituksiin.

Satakunta eri alojen taiteilijaa keramiikoista tekstiilitaiteilijoihin ja graafisista suunnittelijoista arkkitehteihin on valmistanut piparkakkutaikinasta esimerkiksi iltapuvun, aurinkolasit, Singer-ompelukoneen, japanilaisen kimonon, Chanel-jakun, Vogue-lehden kannen ja jopa Karl Lagerfeldin muotokuvan.

Vuodesta 2006 lähtien järjestetty tapahtuma on kasvanut vuosien myötä ja nykyään Piparkoogimaania-näyttely on yksi Tallinnan suosituimmista joulutapahtumista. Näyttelyllä on joka vuosi eri teema sekä virolaissäveltäjien sille säveltämä oma musiikki.

Näyttelyn ohessa järjestetään työpajoja, jossa näyttelyvieraat pääsevät opettelemaan piparkakkujen leivontaa ja koristelua ja luomaan omannäköisiään taideteoksia. Lisäksi myynnissä piparkakkutaikinaa ja valmiita, upeasti koristeltuja piparkakkuja.

Katso video vuoden 2019 Piparkoogimaania-näyttelystä täältä.

Piparkoogimaania- näyttely on avoinna Tallinnan design- ja arkkitehtuurigalleriassa 4.12.2020–7.1.2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut