T24: Verimakkara on virolaisen joulupöydän kunkku!

Virolainen verimakkara muistuttaa suomalaista mustamakkaraa. Katja Luoma kluo

Thea Ekholm

Virolainen joulupöytä eroaa suomalaisesta joulupöydästä aika tavalla. Vaikka ruokien raaka-aineet ovat osittain samat, ovat niistä valmistetut jouluruoat naapurimaissa ihan erilaisia.

Suomessa moni ei osaa kuvitella joulupöytää ilman kinkkua. Virossakin syödään kyllä sianlihaa, mutta yleensä joulupöydässä on lämmin possunpaisti. Vielä suositumpi herkku, suorastaan virolaisen joulupöydän kunkku, ovat verimakkarat, jotka muistuttavat paljon suomalaista mustaa makkaraa. Myös hanhi on Virossa suosittu jouluruoka.

Myöskään joululaatikoita ei tunneta Virossa, vaikka Tallinnan Prismat niitä nykyään myyvätkin. Joulupöydässä voidaan tarjota uunijuureksia, mutta yleensä verimakkaroiden lisukkeena syödään paistettua hapankaalia ja perunoita. Lisäksi pöytään katetaan lihahyytelöä ja vaikkapa säilöttyä kurpitsaa ja tietenkin hapatettuja kurkkuja.

Piparit ovat tuttu joululeivonnainen virolaisillekin, mutta joulutorttuja maassa ei syödä. Lisäksi joulunaikaan napostellaan suklaakonvehteja ja palan painikkeeksi nautitaan totta kai mausteista hehkuviiniä. Suomessa tuttu vaaleaa glögi on saapunut Viron markkinoille vasta viime vuosina.

Lue lisää virolaisista jouluherkuista Visit Estonia -sivustolta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut