T24: Tallinnaa koristaa tänä jouluna 300 erilaista valoinstallaatiota – Katso kuvat!

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia Tallinnan kaupunki panosti tänä vuonna erityisen paljon kaupungin jouluvalaistukseen.

Eri puolilla kaupunkia on ensimmäisestä adventista alkaen ollut 300 erilaista valoinstallaatiota, joiden tarkoituksena oli muuttaa Tallinnan talviseksi satumaaksi. Lumen puuttuessa satumaasta ei oikein voi puhua, mutta sateista ja muuten pimeää kaupunkia installaatiot valaisevat ihanasti.

Jo tuttujen valaistujen puiden, suihkulähteiden ja joulukuusten lisäksi eri puolilla Tallinnaa voi nähdä noin 100 uutta valoinstallaatiota. Ne on sijoiteltu niin, että sekä jalankulkijoilla että autoilijoilla on katseltavaa. Uusia jouluvaloja on esimerkiksi Pärnu maanteen, Paldiski maanteen ja Mustamäe teen varrella.

Yksi upeimmista ja ainutlaatuisimmista valoinstallaatioista rakentui joulukuun aikana Tallinnan Vapaudenaukiolle.

– Tänä vuonna kaikki on erilaista, niin myös joulu. Koska korona-aikana perinteisiä joulutapahtumia ei voida pitää, haluamme jouluvaloilla tuoda valoa ja lämpöä kaupunkiin ja ihmisten mieleen, Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut