T24: Uudet koronarajoitukset sulkevat Tallinnan ravintolat, kylpylät ja museot tästä päivästä lähtien kolmeksi viikoksi

Thea Ekholm

Maanantaina 28. joulukuuta Tallinnassa ja sitä ympäröivän Harjumaan maakunnan alueella astuvat voimaan uudet, entistä tiukemmat koronarajoitukset.

Uusien rajoitusten mukaan alueen ravintolat, baarit, viihdekeskukset, kylpylät, vesipuistot, teatterit, kuntosalit, ja elokuvateatterit joutuvat sulkemaan ovensa kolmeksi viikoksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Viron hallitus ilmoitti uusista rajoituksista jo ennen joulua, ja ne ovat tämänhetkisten tietojen mukaan voimassa 17. tammikuuta saakka.

Hallitus on varannut 23 miljoonaa euroa tilanteestä kärsivien yritysten tukemiseen. Tuki kohdistetaan Harjumaan alueella majoitus-, ravintola- ja viihdepalveluyrityksille sekä kulttuuri-, urheilu- ja harrastustoimintaan.

Uudet rajoitukset otettiin käyttöön sen takia, että koronavirustartuntojen määrä on noussut Harjumaalla lokakuun puolivälistä lähtien ja alueen terveydenhuoltokapasiteetti, kuten sairaaloiden tehohoitopaikat, ovat käymässä vähiin. Myöskään aikaisemmin asetetut rajoitukset eivät ole hidastaneet viruksen leviämistä toivotulla tavalla.

Vaikka erilaiset viihdekeskukset ja ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa, saavat ostoskeskukset ja kirkot pysyä avoinna tietyin rajoituksin. Myös ruoan take away -myynti ja toimitusmyynti on sallittua ravintoloille. Hotellit saavat jatkaa majoituspalveluiden tarjoamista.

Lisäksi kaikki julkiset tapahtumat, kuten konferenssit, teatteriesitykset, konsertit ja kokoukset on kielletty. Ulkona järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua enintään 10 ihmistä kerralla.

Itä-Virumaan jälkeen Tallinnaan ympäröivällä Harjumaan alueella on Viron toiseksi pahin koronatilanne. Sunnuntaina 27. joulukuuta alueen ilmaantuvuusluku oli 712,2 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Itä-Virumaalla ilmaantuvuusluku on 969,02 ja koko Virossa 552,08.

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli maanantaina 28. joulukuuta 73, 2 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Harjumaan alueella on helmikuun jälkeen diagnosoitu yhteensä 13 538 koronavirustartuntaa. Suurin osa Harjumaan tartunnoista on diagnosoitu Tallinnassa. Ennen joulua suurin tartuntaprosentti oli Lasnamäen kaupunginosan alueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut