T24 | Rattijuopot ja kotiväkivalta työllistivät Viron poliisia joulunpyhinä – Poliisi valvoi myös maskin käyttöä julkisissa tiloissa

Viron poliisia työllistivät tänä jouluna tavallista enemmän rattijuopot ja kotihälytykset, kun taas Viron pelastuslaitokselle kuluneet joulunpyhät olivat normaalia rauhallisemmat.

Tänä jouluna Viron poliisilla oli koronaviruksen takia myös normaalista poikkeavia tehtäviä. Poliisi nimittäin valvoi ihmisten maskin käyttöä sisätiloissa, kuten kauppakeskuksissa, huoltoasemilla ja kirkoissa. Valvontaa tehtiin yhteensä 450 eri kohteessa.

Poliisin mukaan maskin käyttö oli yleistä, mutta silti pyhien aikana jaettiin 1 000 maskia ihmisille, joilla sellaista ei ollut omasta takaa.

– Jos henkilö ei halunnut maskia tai ei suostunut käyttämään sitä, pyysimme heitä poistumaan sisätiloista. Niiden ihmisten tiedot, jotka eivät suostuneet poistumaan sisätiloista, eivätkä suostuneet käyttämään maskia, toimitettiin Viron terveysvirastolle, Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen vanhempi lainvalvontaviranomainen Tago Trei kertoi Viron yleisradion haastattelussa.

Joulunpyhien aikana Viron poliisi pysäytti yli 60 rattijuoppoa pelkästään kahden päivän aikana. Lisäksi oli 90 perheväkivaltaan liittyvää kotihälytystä. Molempia tapauksia oli normaalia enemmän.

Viron pelastuslaitokselle tämän vuoden joulunpyhät olivat normaalia rauhallisemmat. Pelastuslaitos joutui vain poistamaan muutamia teille kaatuneita puita ja auttamaan heikkoihin jäihin pudonneita eläimiä ja ihmisiä. Lisäksi oli muutamia pieniä tulipaloja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut