T24: Tallinnan kaupunki tukee koronan aiheuttaman matkailun romahduksen rökittämiä yrityksiä – Jatkaa omistamiensa tilojen vuokranalennuksia ensi vuoden huhtikuuhun saakka

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunginhallitus ilmoitti jo ennen joulua julkaistussa lehdistötiedotteessa jatkavansa keskusta-alueella kaupungin omistamissa tiloissa toimivien yritysten vuokranalennuksia huhtikuun 2021 loppuun saakka. Lisäksi jopa 80 prosentin vuokranalennuksia tarjotaan myös keskustan ulkopuolella sijaitsevien liiketilojen vuokralaisille.

Vuokranalennukset koskevat ravintola-alaa, vähittäiskauppaa ja viihde- ja kulttuuripalveluita edustavia yrityksiä, jotka toimivat kaupungin omistamissa kiinteistöissä Tallinnan keskustan eli Kesklinnan alueella.

Edellisen kerran Tallinnan kaupunginhallitus ilmoitti vuokranalennusten jatkumisesta lokakuun lopulla. Silloin ilmoitetut alennukset päättyvät vuoden 2020 lopussa.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Aivar Riisalun mukaan vuokranalennukset ovat valtiontukea ja ne on tarkoitettu koronaviruksen kielteisten vaikutusten lieventämiseen.

– Koronaviruksen aiheuttama matkailun romahdus on osunut pahiten Tallinnan keskustassa toimiviin yrityksiin, joiden liiketoiminta on suunnattu pääasiassa matkailijoille, Riisalu toteaa lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Tallinnan kaupungin toinen koronatukipaketti takaa kaupungin vuokralaisille mittavat vuokranalennukset

Tallinnan kaupunginvaltuuston päätöksellä vuokranalennusta voidaan antaa vuodenvaihteesta huhtikuun loppuun saakka myös ravintola-alaa, vähittäiskauppaa ja viihde- ja kulttuuripalveluita edustaville yrityksille, jotka toimivat kaupungin omistamissa kiinteistöissä keskusta-alueen ulkopuolella.

Jopa 80 prosentin vuokranalennuksen saamisen ehtona on se, että yrityksen on pitänyt solmia vuokrasopimus Tallinnan kaupungin kanssa ennen 1.9.2020.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut