T24: Tallinnan kaupunki ei järjestä perinteistä uudenvuoden ilotulitusta – Sen sijaan eri puolilla kaupunkia järjestetään pienempiä ilotulituksia

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunginhallitus on päättänyt, että koronaviruksesta johtuvien poikkeusolojen vuoksi, kaupunki ei tänä vuonna järjestä perinteistä ilotulitusta uudenvuodenaattona Tallinnan Vapaudenaukiolla. Näin vältetään ihmisten kerääntyminen suuriksi joukoiksi ja julkisen liikenteen ruuhkautuminen uudenvuodenyönä.

Yhden suuren ilotulituksen sijaan kaupunki järjestää useita pienempiä ilotulituksia eri kaupunginosissa, joita tallinnalaiset voivat katsella omasta kodista tai pihamaalta käsin.

– Vapaudenaukion uudenvuoden konsertin ja ilotulituksen sijaan kaupunki järjestää ilotulituksen muun muassa Reidi-tien varressa, satama kupeessa. Siellä on tarpeeksi tilaa, jotta ihmiset voivat noudattaa 2+2-sääntöä, Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Lisäksi ilotulituksia on luvassa kaikissa Tallinnan kaupunginosissa, pois lukien Kristiine ja Nõmme. Omat ilotulitukset järjestetään ainakin Haaberstissa, Lasnamäellä, Stroomin rannlla Pohjois-Tallinnassa, Piritalla ja Mustamäellä.

Samalla Tallinnan kaupunki ja Viron eläinsuojeluyhdistys pyytävät kaupunkilaisia luopumaan ilotulitusten järjestämisestä omilla pihoilla, koska se voi olla vaarallista muille ihmisille ja häiritsee lemmikkieläimiä.

Viron eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsenen Geit Karurahun mukaan ilotulitteet ovat eläimille käsittämättömiä ja pelottavia.

– Eläimet reagoivat niihin hyvin eri tavalla. Osa pakenee ja toiset pysyvät paikallaan, mutta vapisevat kauhusta, Karurahu sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut