Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink keskeytti Victoria I:n liikennöinnin vuodenvaihteessa

Laivayhtiö Tallink keskeytti Victoria I -aluksen liikennöinnin 1.1.2021 alkaen sekä Helsinki-Tallinna- että Tallinna-Tukholma-Riika-Tukholma-Tallinna-reiteillä.

Alus on tehnyt lokakuusta 2020 lähtien viikonloppuristeilyjä vain Suomesta lähteville matkustajille Helsinki-Tallinna-reitillä. Lisäksi alus on syksystä lähtien liikennöinyt myös kahdella väliaikaisella reitillä tarjoten lisää rahtikapasiteettia Viron ja Ruotsin välisessä liikenteessä. Alus on myös tarjonnut ainoan väliaikaisen meriliikennereitin Tukholman ja Riian välillä.

Tallink päätti keskeyttää liikennöinnin laskeneiden matkustajamäärien vuoksi sekä sen takia, että liikennöinti Viron, Ruotsin ja Latvian välillä on tässä tilanteessa taloudellisesti kannattamatonta.

– Jouduimme jälleen valitettavasti keskeyttämään tärkeän meriyhteyden näiden maiden välillä. Matkustajamäärät ovat niin pieniä, koronavirustilanne on pahentunut ja matkustusrajoitusten odotetaan kestävän jonkin aikaa, joten liikennöintiä on mahdotonta jatkaa ilman merkittäviä tappioita, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo yrityksen lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Tallink Silja julkaisi reitti- ja aikataulusuunnitelmat vuodelle 2021 - Toivoo voivansa aloittaa liikennöinnin huhtikuussa

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Victoria I palaa Helsinki-Tallinna-reitille tekemään viikonloppuristeilyjä 19.2.2021 alkaen. Tallink tiedottaa, kun päätökset Tallinnan ja Tukholman sekä Riian ja Tukholman välisestä liikennöinnin aloittamisesta tehdään.