Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnalaisbaari sai 1 500 euron sakot koronarajoitusten rikkomisesta

Viron terveysvirasto (Terviseamet) on määrännyt 1 500 euron sakot Music Nights Oü:lle, joka operoi Tallinnan Rotermannin korttelissa sijaitsevaa Urban Baria, koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetettujen rajoitusten rikkomisesta.

Terveysvirasto oli jo aikaisemmin aloittanut yrityksen valvontamenettelyn todettuaan, ettei se ollut noudattanut rajoituksia.

Viron terveysviraston pääjohtajan Üllar Lannon Viron yleisradiolle antaman lausunnon mukaan menettelyn tarkoituksena oli kiinnittää yrityksen huomio tehtyyn rikkomukseen ja ohjata yhtiö noudattamaan Viron hallituksen määräyksellä asetettuja rajoituksia.

Sakkojen syynä oli Urban Barissa 18. joulukuuta 2020 järjestetty virolaisen rockyhtyeen Terminaatorin konsertti, jossa ei noudatettu koronarajoituksia eli pidetty turvavälejä ja käytetty maskeja.

Urban Barin johtajan Kristi Punnissonin mukaan ravintolan saamat sakot olivat oppitunti siitä, että hallituksen asettamia sääntöjä ei ole mahdollista noudattaa.

– Toimitimme selvityksen tapahtumasta Viron terveysviranomaiselle, mutta sitä ei huomioitu. Toteutimme konsertin parhaalla mahdollisella tavalla silloin voimassa olevien rajoitusten mukaan. Kaikilla piti olla konsertissa maski ja turvavälien pitämisestä muistutti myös bändin laulaja Jaagup Kreem lavalla. Lisäksi konserttiin oli otettu vain sen verran yleisön, kuin ravintolassa oli istumapaikkoja eli ihmisiä ei ollut liikaa, Kristi Punnisson kertoi Ärilehden haastattelussa.

Punnissonin mukaan tapahtuma kesti ravintolassa viisi tuntia ja vasta lopuksi ihmiset pakkautuivat lavan eteen tanssimaan ja osoittamaan bändille suosiotaan.