T24: Arkipyhät tuovat virolaisille tänä vuonna enemmän ylimääräisiä vapaapäiviä kuin suomalaisille

Thea Ekholm

Virossa, kuten myös Suomessa, moni laskee vuoden alkajaisiksi, kuinka monta ylimääräistä vapaapäivää viralliset pyhä- tai juhlapäivät tänä vuonna tuovat.

Virossa ja Suomessa on vuosittain lähes yhtä monta juhlapyhää, jotka ovat myös virallisia vapaapäiviä. Virossa niitä on 12 ja Suomessa 13, mutta kaikki juhlapäivät eivät suinkaan ole samoja.

Virossa ei esimerkiksi vietetä loppiaista, eikä toinen pääsiäispäivä ole pyhäpäivä kuten Suomessa, kuten ei myöskään helatorstai. Toisaalta Virossa taas vietetään itsenäisyyspäivää kaksi kertaa vuodessa 24. helmikuuta on varsinainen itsenäisyyspäivä ja 20. elokuuta vietetään uudelleenitsenäistymispäivää.

Kesäkuun 23. päivä juhlitaan voitonpäivää ja juhannusaattoa. Silloin muistellaan Viron vapaussodan aikaista Võnnun taistelua, jossa Viro kukisti Saksan ja jonka jälkeen solmittiin Tarton rauha. Virossa juhannus on aina 24. kesäkuuta, riippumatta siitä, mille viikonpäivälle päivämäärä osuu. Sekä juhannusaatto että juhannuspäivä ovat maassa kansallisia vapaapäiviä.

Lisäksi Virossa työaika on kolme tuntia normaalia lyhyempi uudenvuodenaattoa, itsenäisyyspäivää, voitonpäivää ja jouluaattoa edeltävinä päivinä.

Vuonna 2021 Viron 12 kansallisesta vapaapäivästä viisi osuu viikonlopulle ja neljä perjantaille. Lisäksi arkipäiville keskelle viikkoa osuvat itsenäisyyspäivä 24. helmikuuta ja voitonpäivä ja juhannus 23.-24. kesäkuuta.

Ylimääräisiä vapaapäiviä on Virossa siis luvassa tänä vuonna seitsemän, kun Suomessa niitä on vain kuusi. Parhaimpina vuosina Suomessa on arkipäiviin osuvia liikkuvia pyhä- ja juhlapäiviä kymmenen kappaletta.

Juhlapyhät Virossa vuonna 2021

1. tammikuuta – Uudenvuodenpäivä

24. helmikuuta – Viron itsenäisyyspäivä

2. huhtikuuta – Pitkäperjantai

4. huhtikuuta – Pääsiäispäivä

1. toukokuuta – Vappu

23. toukokuuta – Helluntai

23. kesäkuuta – Voitonpäivä

24. kesäkuuta – Juhannus

20. elokuuta – Viron uudelleenitsenäistymispäivä

24. joulukuuta – Jouluaatto

25. joulukuuta – Joulupäivä

26. joulukuuta – Toinen joulupäivä

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut