T24: Eläinten turvakoti Tallinnassa tarjosi viime vuonna suojaa yli 950 kodittomalle lemmikille

Parhaillaan eläinten turvakodissa Tallinnassa uutta kotia odottaa 304 kissaa ja 53 koiraa. Varjupaikade MTÜ

Thea Ekholm

Vuonna 2020 Tallinnan Paljassaaressa sijaitsevaan eläinten turvakotiin tuotiin yhteensä 956 lemmikkieläintä, joista nelijalkaisia eläimiä oli yli 700 kappaletta.

Eniten eläinten turvakotiin tuotiin kissoja ja koiria, mutta löytöeläimien joukossa oli myös kaneja, rottia, afrikkalaisia kääpiösiilejä, marsuja ja papukaijoja. Onneksi suurin osa lemmikeistä palasi turvakodista takaisin omaan kotiinsa.

– 119 kissa, 186 koiraa, kaksi kania, yksi marsu ja yksi papukaija eli yhteensä 309 lemmikkiä palasi takaisin kotiinsa, Tallinnan kunnallishallinnon ja ympäristöpalveluiden apulaisjohtaja Tarmo Sule kertoo kaupungin tiedotteessa.

Turvakodista omaan kotiinsa palautettujen kissojen määrä on kasvanut Tallinnassa vuosi vuodelta. Syynä on vuonna 2015 pakolliseksi tullut kissojen siruttaminen, jonka ansiosta lemmikki on helppo palauttaa omistajalleen.

– Lisäksi 423 lemmikkiä sai eläinrakkailta ihmisiltä uuden kodin viime vuonna, Sule lisää.

Suurin osa uuden kodin saaneista eläimistä oli kissoja. Uuteen kotiin muutti 381 kissan lisäksi 36 koiraa, kolme afrikkalaista kääpiösiiliä, kani ja papukaija.

Tällä hetkellä Tallinnan eläinten turvakodissa uutta kotia odottaa 304 kissaa ja 53 koiraa. Eläinten turvakodin toiminnasta Tallinnan Paljassaaressa vastaa turvakotienyhdistys Varjupaikade MTÜ.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut