T24: Presidentin hiihtomatkasta Sveitsiin nousi kohu Virossa

Viron presidentti Kersti Kaljulaid osallistui Lasse Virén -hölkkään vuonna 2019. Timo Pasanen

Thea Ekholm

Viron presidentin kanslia on vahvistanut tiedon, että presidentti Kersti Kaljulaid matkusti Sveitsiin hiihtämään vuoden 2020 viimeisinä päivinä. Matka toteutettiin siitä huolimatta, että Viron ulkoministeriö on antanut suosituksen välttää tarpeetonta matkustamista.

– Koronaviruksen tartuntatilanne ja tartuntaprosentti Sveitsissä eivät eroa Viron tilanteesta. Tartuntariski on sama, presidentin tiedottaja Taavi Linnamäe sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Linnamäen mukaan Kaljulaidilta otettiin koronavirustesti hänen saapuessaan takaisin Viroon. Testi oli negatiivinen. Sen jälkeen presidentti pysyi eristyksissä ja myös hänen toinen koronatestinsä oli negatiivinen.

– Kyseessä oli rajoitettu eristys, mikä tarkoittaa sitä, että presidentti sai käydä töissä, mutta ei kaupoissa tai teatterissa, Linnamäe sanoi.

Presidentti itse kommentoi asiaa televisiokanava ETV:n Ringvaade-ohjelmassa sanomalla: ” Käyttäydyin tavalla, joka tuntui järkevältä tuolloin. Olen toiminut suositusten mukaisesti, arvioinut tilannetta, enkä ottanut suurempia riskejä. Sveitsissä emme yöpyneet hotellissa vaan vuokraamassamme huoneistossa ja vietimme paljon aikaa ulkona.”

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut