Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tulevana viikonloppuna Tallinnan laivoilla on tarjolla ilmaisia koronatestejä

Tallinnasta Helsinkiin saapuville laivamatkustajille on viikonloppuna 15.-17. tammikuuta tarjolla ilmaisia koronatestejä Tallinkin ja Viking Linen laivoilla.

Koronatestaamisen taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusi suositus testata kaikki maahan saapuvat matkustajat, jotta ärhäkämmin tarttuvan koronaviruksen brittimuunnoksen leviäminen saataisiin estettyä.

Koronatestaus on matkustajille vapaaehtoinen ja maksuton ja sitä tarjotaan vain Tallinnasta Helsinkiin saapuville matkustajille. Testauksen toteuttaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi.

Testausta on pilotoitu jo aiemmin Helsingin sataman terveysneuvontapisteillä, mutta vain harvat matkustajat ovat tulleet testiin. Laivoilla tarjottavan testauksen tavoitteena on saada useampi ihminen ja erityisesti automatkustajat tulemaan testiin.

Testaukseen osallistuvat matkustajat saavat testituloksen 1-3 päivän kuluessa tekstiviestillä. Tällä hetkellä tuloksen saa keskimäärin alle vuorokaudessa.

Helsingin kaupunki aloittaa koronatestauksen Tallinkin Star-aluksella perjantaina 15. tammikuuta. Lauantaina ja sunnuntaina 16.-17. tammikuuta testejä tehdään Tallinkin Star- ja Megastar-aluksilla sekä Viking Linen XPRS-aluksella.

Eckerö Linen m/s Finlandia on parhaillaan telakalla, eikä liikennöi Helsinki-Tallinna-reittiä.

Torstaihin 14. tammikuuta mennessä Virossa on diagnosoitu yhteensä 35 626 koronavirustartuntaa ja maan ilmaantuvuusluku on noin 574,28 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Suomessa on diagnosoitu yhteensä 39 593 koronavirustartuntaa ja maan ilmaantuvuusluku on 62,7.