T24: Viro uudisti matkustusrajoituksiaan - Suomalaiset saavat taas matkustaa maahan vapaasti

Thea Ekholm

Viro uudisti kuluneella viikolla koronavirukseen liittyviä matkustusrajoituksiaan. Uuden linjauksen mukaan perjantaista 15. tammikuuta alkaen Viroon voi saapua vapaasti vapaa-ajanmatkalle sellaisista maista, joissa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on ollut kahden viimeisen viikon ajan alle 150 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Suomi alittaa tuon rajan selvästi, sillä maan ilmaantuvuusluku oli torstaina 62,7 tapausta 100 000 asukasta kohden. Näin ollen Suomesta Viroon matkustettaessa ei enää tarvitse osoittaa matkan syytä tai tehdä etukäteen koronavirustestiä.

Niistä maista, joissa ilmaantuvuusluku on yli 150 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon aikana, voi Viroon matkustaa, jos on näyttää enintään 72 tuntia aiemmin tehty negatiivinen PCR-tyyppinen koronatestin tulos.

Näin ollen Virolla on nyt yhtenäinen käytäntö Latvian ja Liettuan kanssa. Aikaisemmin Viroon saapuessa piti olla enintään 48 tuntia aiemmin tehty negatiivinen koronatestitulos.

– On tärkeää muistaa, että edelleen Virosta Suomeen palattaessa ovat voimassa viranomaissuositukset 10 päivän karanteeninomaisiin oloihin vetäytymisestä, Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi sanoo lehdistötiedotteessa.

Koronatilanne Itä-Virumaalla ja Harjumaan maakunnassa, jossa Tallinnakin sijaitsee, on edelleen erittäin huono. Viranomaiset jatkoivat juuri joulukuussa voimaan tulleita rajoituksia helmikuun ensimmäiseen päivään saakka. Näin ollen esimerkiksi kylpylät, baarit, viihdekeskukset, teatterit ja konserttisalit pysyvät kiinni ja vain take away -ruokamyynti on sallittua ravintoloista. Maskia on käytettävä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä.

Lisätietoja Viron koronarajoituksista löytyy Visit Estonia -sivustolta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut