T24: Nyt on aikaa opiskella viroa – Tuglas-seura järjestää historiansa ensimmäiset viron kielen etäkurssit verkossa

Thea Ekholm

Nyt kun koronaviruksesta johtuvat matkustusrajoitukset estävät vapaa-ajanmatkustuksen Suomen ja Viron välillä, voi aikansa käyttää viron kielen opiskeluun. Sitten kun rajat taas avautuvat, on etelänaapurissa matkustaminen helpompaa, kun on ainakin viron kielen perusteet hallussa.

Suomen vanhin ja suurin Viro-seura, Tuglas-seura järjestää koronan takia nyt tammikuussa historiansa ensimmäiset viron kielen etäkurssit.

Viron kielen alkeiskurssi alkaa tiistaina 26. tammikuuta Teams-ympäristössä. Opettajana toimii Maiu Juurik ja tunnit ovat aina tiistaisin ja torstaisin klo 17-19.30. Kurssi kestää maaliskuun alkuun saakka.

Edistyneempien viron kielen opiskelijoiden kurssi alkaa Zoom-ympäristössä 27. tammikuuta. Kurssin opettajana toimii Helja Kirber ja tunnit ovat keskiviikkoisin klo 17-19.30.

Edistyneiden kurssilla tavoitellaan taitotasoa B eli osallistujilla pitää olla taustalla noin 100 tuntia viron kielen opiskelua tai vastaavat tiedot.

Lisäksi Tuglas-seura järjestää 1. helmikuuta alkaen perinteisiä omatoimisia verkkokursseja, joiden valikoimassa on kymmenen eri tasoista ja -aiheista kurssia. Niissä opettaja antaa uudet tehtävät kerran viikossa sekä kirjallista palautetta.

– Kursseille voi osallistua kaikkialta Suomesta ja tietenkin myös muualta maailmasta. Kurssit sopivat hyvin myös Virossa asuville suomalaisille, sillä siellä järjestetään kursseja enimmäkseen vain englanniksi tai venäjäksi. Tarjontaa suomalaisille on vähän tai ei ollenkaan, Tuglas-seuran koulutus- ja kotoutussuunnittelija Järvi Lipasti kertoo.

Lisätietoja kielikursseista löydät täältä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut