T24 | Lidl avasi uuden logistiikkakeskuksen Riiassa – Keskus palvelee myös Viroon tänä vuonna avautuvia uusia myymälöitä

Saksalainen kauppaketju Lidl avasi maanantaina 25. tammikuuta Latvian Riiassa uuden logistiikkakeskuksen, joka toimittaa elintarvikkeita ja kulutustavaroita Lidl-myymälöille Latviassa ja Virossa.

Lidl investoi 51 000 neliömetrin kokoiseen keskuksen rakentamiseen 55 miljoonaa euroa ja loi samalla 150 uutta työpaikkaa, kertoo virolainen Ärileht.

Lidlin viestintäpäällikön Katrin Seppelin mukaan kauppaketju avaa tänä vuonna useita myymälöitä samanaikaisesti Viron eri kaupunkeihin, mutta avaamisen tarkempaa ajankohtaa hän ei osaa kommentoida.

Logistiikkakeskuksen avajaisissa puhuneen Lidl Latvian ja Lidl Eestin hallintoneuvoston puheenjohtajan Jakob Josefssonin mukaan viime vuosi oli yritykselle hyvä.

– Saimme valmiiksi tämän modernin logistiikkakeskuksen ja loimme Latviaan 1 200 uutta työpaikkaa. Olemme myös valmiita luomaan uusia työpaikkoja Viroon, sanoin Josefsson.

Riian logistiikkakeskuksen toiminnan aloittaminen on Josefssonin mukaan tärkeä virstanpylväs Lidlin uusien myymälöiden avaamiselle.

– Täältä tavarat toimitetaan päivittäin Lidlin myymälöihin Latviassa ja myöhemmin myös Virossa.

Lidlin uudessa logistiikkakeskuksessa on käytössä alan huipputeknologia ja sen rakentamisessa on käytetty kestäviä rakennusmateriaaleja ja ympäristöystävällisiä teknisiä ratkaisuja lämmön talteenotosta tehokkaaseen vedenkäyttöön. Sen takia rakennus on saanut EDGE-sertifikaatin.

Pelkkä logistiikkakeskuksen varasto on kooltaan 45 000 neliömetriä eli kuuden jalkapallokentän verran. Siellä sijaitsee myös yksi koko Baltian suurimmista pakasteista.

Varastossa on kuusi erilaista lämpötila-aluetta erilaisten tuotteiden säilyttämiseen. Näin ollen kaikki Lidlin valikoimissa olevat tuore- ja pakastetuotteet voidaan varastoida yhdessä rakennuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut