T24 | Robin ja Sofia olivat suosituimmat lasten nimet Virossa vuonna 2020

Viron tilastokeskus on julkistanut vuoden 2020 suosituimmat lasten nimet, jotka olivat Robin ja Sofia. Nämä samat nimet ovat olleet suosituimpien nimien listalla jo useamman vuoden ajan.

Tilastokeskuksen alustavien tilastojen mukaan Virossa syntyi viime vuonna 13 130 lasta. Pojille annettiin 2 212 eri nimeä ja tytöille 2 580 eri nimeä.

Viimeisen 10 vuoden aikana Robin on ollut koko ajan kuuden suosituimman poikien nimen joukossa, ja Sofia on ollut suosituin tyttöjen nimi kahdeksana vuonna ja kahtena vuonna toiseksi suosituin.

Virossa viime vuoden kolme suosituinta poikien nimeä olivat Robin, Oliver ja Rasmus. Tyttöjen suosikkinimet olivat Sofia, Mia ja Emma sekä Marta yhdessä jaetulla kolmannella sijalla.

Nimet Sarah ja Jakob nousivat vuonna 2020 ensimmäistä kertaa kymmenen suosituimman nimen joukkoon. Vuonna 2011 Sarah oli suosituimpien nimien listalla sijalla 122. ja Jakob sijalla 60. Tämä viittaa molempien nimien suosion poikkeuksellisen nopeaan kasvuun.

Viron tilastokeskuksen mukaan Jakob on hyvä esimerkki vanhanaikaisesta nimestä, joka on suosittu yli 75-vuotiaiden keskuudessa, mutta jota ei tapaa keski-ikäisillä käytännössä ollenkaan ja joka on jälleen suosittu.

Muita samankaltaisia nimiä, jotka ovat saaneet inspiraationsa isovanhemmilta, ovat Adeele, Elli, Emma, Ida, Loore, Matilda, Olivia, Roosi, Säde, Johan, Johannes, Hugo ja Oskar. Kaikkien näiden nimien suosio on viime vuosina kasvanut nopeasti Virossa.

Suomessa vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat nimet olivat Aino ja Leo. Ensimmäiseksi nimekseen sai Ainon 278 tyttöjä ja Leo annettiin nimeksi 380 pojalle. Vuoden 2020 suosituimmat nimet eivät vielä ole tiedossa, sillä Suomen Digi- ja väestötietovirasto julkaisee nimitilastot vasta maaliskuussa.

Vuoden 2019 alusta alkaen Suomessa on ollut uuden nimilain perusteella mahdollista antaa lapselle neljä etunimeä. Mahdollisuutta ei ainakaan ensimmäisenä vuonna käytetty kovin innokkaasti, sillä vain alle prosentti vuonna 2019 syntyneistä lapsista sai neljä etunimeä.

Yleisintä on Digi- ja väestötietoviraston mukaan antaa lapselle kaksi etunimeä. Vuonna 2019 syntyneistä lapsista 48 prosenttia sai kaksi etunimeä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut