T24 | Tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan koko Virossa tällä viikolla

Viron uusi hallitus päätti viime viikon kokouksessaan tieteellisen neuvoja antavan komitean ja Viron terveysviraston suosituksesta yhdenmukaistaa tiukempia koronarajoituksia koko Virossa koronaviruksen nopean leviämisen takia.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan Harjumaan maakunnan ja Itä-Virumaan alueella maanantaina 1. helmikuuta ja muualla Virossa keskiviikkona 3. helmikuuta.

– Hallituksen päätavoitteena on saada koronaviruksen leviämine hallintaan. Valitettavasti viruksen leviämisen epidemiologinen malli on nyt samanlainen kaikkialla Virossa, joten meidän on myös yhdenmukaistettava rajoitukset valtakunnallisiksi, pääministeri Kaja Kallas sanoi hallituksen lehdistötiedotteessa.

Uusien rajoitusten mukaan ravintolat, baarit, kahvilat, viihdekeskukset ja esimerkiksi keilahallit saavat olla avoinna päivittäin klo 21 saakka. Asiakkaat saavat istua enintään kuuden henkilön ryhmissä ja turvaväli muihin pitää olla kaksi metriä.

Alkoholin öinen myyntikielto klo 22 jälkeen jatkuu edelleen ja viihdekeskukset voivat ottaa tiloihinsa kerralla vain 50 prosenttia maksimikapasiteetistaan.

Kaupat ja ostoskeskukset saavat olla avoinna, mutta voivat ottaa tiloihinsa kerralla enintään 50 prosenttia asiakaskapasiteetistaan. Asiakkaiden on käytettävä sisätiloissa maskia ja noudatettava 2+2-sääntöä. Asiakkaiden saatavilla on oltava käsidesiä.

Maskin käyttö pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa. Museoissa pitää noudattaa 2+2-sääntöä ja käyttää maskia.

Sisätiloissa järjestettäviin julkisiin tapahtumiin voi osallistua kerralla enintään 50 prosenttia tilojen maksimikapasiteetista, kuitenkin enintään 400 henkilöä. Turvavälejä on noudatettava. Tapahtumia ei saa järjestää klo 21-06 välisenä aikana.

Ulkotapahtumien enimmäisosallistujamäärä on 500 henkilöä, eikä tapahtumia saa järjestää klo 22-06 välisenä aikana.

Kylpylät, vesipuistot ja saunat voivat ottaa tiloihinsa kerralla enintään 50 prosenttia maksimikapasiteetistaan. Asiakkaiden on noudatettava 2+2-sääntö ja käytettävä maskia silloin, kun se ei ole suorassa kosketuksessa veden kanssa.

Harrastustoimintaa sisätiloissa voidaan järjestää 10+1-pienryhmissä, jotka noudattavat 2+2-sääntöä.

Lue myös: Asuntojen hinnat nousivat Virossa viime vuonna koronasta huolimatta

Viron terveysviraston maanantaina 1. helmikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana rekisteröity 367 uutta koronavirustartuntaa ja kolme uutta koronasta johtuvaa kuolemantapausta.

Uusista tartunnoista 138 löytyi Harjumaan maakunnan alueelta ja niistä 106 Tallinnan alueelta. Lisäksi uusia tartuntoja löydettiin Itä-Virumaalta 55 kappaletta, 41 Tarton maakunnasta ja 29 Pärnun maakunnan alueelta.

Viron uusi koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 544,63 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Maanantaiaamuna sairaalahoidossa oli Virossa 418 potilasta, joista 38 oli tehohoidossa ja kahdeksan hengityskoneessa. Yhteensä 422 ihmistä on maassa kuollut koronavirukseen.

Koronarokotteen on Virossa saanut 38 594 ihmistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut