Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnassa solmittujen aviolittojen määrä laski viime vuonna – Vanhin naimisiin mennyt sulhanen oli 89-vuotias

Pärnu maanteen varressa sijaitsevassa jugend-tyylisessä Tallinnan avioliittopalatsissa solmittiin viime vuonna yhteensä 2 234 avioliittoa. Se on 179 avioliittoa vähemmän kuin vuonna 2019.

Tallinnalaisten onnenpalatsina tuntema toimisto, jonka virallinen nimi on Perekonnaseisuamet, on suomalaista maistraattia vastaava virasto, jossa rekisteröidään kaikki Viron pääkaupungin syntymät, kuolemat, avioliitot ja avioerot.

Vuoden 2020 suosituin naimisiinmenokuukausi oli Tallinnassa heinäkuu, jolloin solmittiin 347 liittoa. Vanhin naimisiin mennyt sulhanen oli 89-vuotias ja vanhin morsian 71-vuotias.

Viime vuonna 1 694 tallinnalaisnaista eli yli kaksi kolmasosaa otti naimisiin mennessään miehensä nimen, mutta vain 59 miestä otti häiden jälkeen käyttöönsä vaimonsa sukunimen.

Tallinnan avioliittopalatsissa solmittiin viime vuonna useita avioliittoja myös muun maalaisten kuin virolaisten kanssa. Eniten liittoja solmittiin venäläisten kanssa (296 kpl), toiseksi eniten ukrainalaisten kanssa (173 kpl) ja kolmanneksi eniten valkovenäläisten kanssa (28 kpl). Tallinnalaiset solmivat avioliittoja myös chileläisten, filippiiniläisten, kuubalaisten, perulaisten ja korealaisten kanssa.

Lue myös: Tallinnan avioliittopalatsi avattiin yli puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen

Avioerohakemuksia Tallinnan avioliittopalatsiin jätetiin viime vuonna 1 211 kappaletta ja avioeroja rekisteröitiin 1 037 kappaletta. Se on 55 eroa vähemmän kuin vuonna 2019.

Syntyvyys on laskussa koko Virossa, niin myös Tallinnassa. Pääkaupungissa syntyi viime vuonna 4 571 lasta, mikä on 346 lasta vähemmän kuin vuonna 2019. Poikia syntyi 2 334 kappaletta ja tyttöjä 2 237 kappaletta. Joukossa oli 88 kaksoset ja yhdet kolmoset.