T24: Tallinna on valittu vuoden 2021 maailman parhaaksi etätyökaupungiksi

Thea Ekholm

Jos jotain, niin koronavuosi 2020 on kasvattanut ainakin entisestään etätyöntekijöiden määrää ympäri maailmaa. Tästä inspiroituneena kansainvälinen Big 7 Travel -verkkosivusto listasi 50 parasta kaupunkia, joissa tehdä etätöitä vuonna 2021.

Parhaiden etätyökaupunkien listan kärjessä komeilee Viron pääkaupunki Tallinna, jonka kukoistavaa digitaloutta, startup-yrityksiä ja alhaisia elinkustannuksia verkkosivusto kiittelee.

Tallinnan sijoittuminen listan kärkeen on varmasti osittain Viron lanseeraaman uuden digiajan nomadeille tarkoitetun Startup-viisumin ansiota. Sen avulla EU:n ulkopuolelta tulevat yrittäjät voivat kehittää startup-yrityksensä toimintaa Virossa ja virolaiset startup-yritykset voivat puolestaan helpommin palkata EU:n ulkopuolelta saapuvia lahjakkuuksia.

Toisena listalla on Georgian pääkaupunki Tbilis, joka on myös pandemian aikana ottanut käyttöön etätyöntekijöiden oman viisumin. Yksikään suomalaiskaupunki ei sijoittunut 50 parhaan etätyökaupungin joukkoon. Myöskään yksikään brittikaupunki ei sijoittunut tälle listalle, vaikka mukana on muita eurooppalaisia suurkaupunkeja, kuten Berliini, Lissabon ja Madrid.

Big 7 Travel -sivusto kertoo laatineensa listauksensa kaupunkien kohtuuhintaisuuden, internet-yhteyksien laadun, coworking-tilojen saatavuuden ja kotoutumisen helppouden perusteella. Lisäksi se huomioi kohteet, joilla oli käytössä erityiset digiajan nomadeille tarkoitetut viisumit.

Listauksen kaikista 50 kaupungista löydät täältä .

Maailman 20 parasta etätyökaupunkia digiajan nomadeille

1. Tallinna, Viro

2. Tbilis, Georgia

3. Belgrad, Serbia

4. Bali, Indonesia

5. Chiang Mai, Thaimaa

6. Berliini, Saksa

7. Singapore

8. Buenos Aires, Argentiina

9. Hanoi, Vietnam

10. Ljubljana, Slovenia

11. Vancouver, Kanada

12. Pietari, Venäjä

13. Istanbul, Turkki

14. Austin, Texas, Yhdysvallat

15. Shanghai, Kiina

16. Thessaloniki, Kreikka

17. Malta

18. Vilna, Liettua

19. Playa del Carmen, Meksiko

20. Kiova, Ukraina

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut