T24: Virossa maidon hinta on alimmillaan neljään vuoteen – Paikalliset kauppaketjut valmistautuvat Lidlin tuloon markkinoille

Virossa osa maidosta myydään vielä pusseissa. Valio Eesti

Thea Ekholm

Virossa on käynnissä kahden kauppaketjun hintasota, joka on laskenut maidon hinnan jopa 0,35 senttiin litralta.

Hintasodassa on myös kyse paikallisten kaupan ketjujen valmistautumisesta saksalaisen Lidlin tuloon Viron päivittäistavarakaupan markkinoille. Asiasta kertoo Viron yleisradio.

Suomalaisen Prisman ja liettualaisen Maxima-ketjun käymän hintasodan ansiosta maidon hinta on Virossa nyt alimmillaan neljään vuoteen. Viimeksi hinnat olivat tällä tasolla vuosina 2016-2017. Maitoa käytetään nyt kaupoissa niin sanottuna sisäänvetotuotteena, jolla houkutellaan asiakas myymälään.

Valio Eestin maitotuotteiden johtaja Maido Solovjov kertoo Valion maksavan tuottajille 0,36 senttiä litralta eli sentin enemmän, kuin maitolitra maksaa kaupassa. Solovjovin mukaan he tuntevat painetta laskea maidon hintaa vähittäiskaupalle, vaikka samaan aikaan raakamaidon hinta on ollut nousussa viime kuukausina.

Baltic Agron kehitysjohtaja Margus Amerikas puolestaan sanoi radiohaastattelussa, etteivät virolaiset maidontuottajat pysty alentamaan hintojaan. Raakamaidon 0,30 sentin litrahinta (ilman arvonlisäveroa) riittää vain maidontuottajien toimeentuloon, ei investointeihin. Litrahinnan pitäisi olla jopa 0,40 senttiä, jotta investointeihin olisi varaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut