T24 | Tartossa käynnistettiin tavarafillareiden pilottiprojekti – Tarjolla on sekä tavaroiden että ihmisten kuljettamiseen sopivia vuokrapyöriä

Tarton kaupunginhallitus käynnisti tammikuussa Tartu Velorent -pilottiprojektin, joka tarjoaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille mahdollisuuden vuokrata tavarafillareita päivittäiseen kulkemiseen ja tavaralogistiikan hoitoon.

Projektin avulla on myös tarkoitus tutkia Tarton kaupungin asukkaiden kiinnostusta tavarafillareiden vuokrauspalveluun.

Pilottihankkeen puitteissa yhden viikon vuokra tavarafillarin käytöstä on 25 €. Valittavana on kolme erilaista sähkökäyttöistä pyörää, joista yksi on tarkoitettu vain tavarakuljetuksiin ja kaksi ihmisten kuljettamiseen.

Tavarafillarin enimmäiskantavuus on 80 kiloa ja ihmisten kuljettamiseen soveltuvat pyörät on varustettu turvavöillä.

Tarton apulaiskaupunginjohtajan Raimond Tammen mukaan tavarafillarit ovat melko suosittuja monissa Euroopan maissa, mutta vielä suhteellisen harvinaisia Virossa.

– Haluamme testata tavarafillareita eri vuodenaikoina, sen takia meitä ei pelota aloittaa pilottiprojektia melko kylmänä ja lumisena talvena. Ympäri vuoden pyöräilevien ihmisten määrä on kasvussa Tartossa, eikä meillä ole mitään syytä puhua pyöräilystä kausiluonteisena liikkumisvälineenä, Raimond Tamm sanoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Tarton kaupunki on asettanut tavoitteekseen lisätä ympäristön kannalta kestävien liikennemuotojen osuutta kaupunkiliikenteessä. Yksi vaihtoehto ovat tavarafillarit, joilla ihmiset voivat kuljettaa ruokaostoksia kotiin, viedä lapsia päiväkotiin tai järjestää yritysten tavarankuljetuksia.

Pilottihanke kestää kesän 2021 loppuun asti ja sen aikana kerätään palautetta tavarafillareiden käyttäjiltä. Palautteen perusteella on tarkoitus kehittää mahdollisimman käyttäjäystävällinen palvelu.

Tarton kaupunginhallituksen tavoitteena on, että tulevaisuudessa yksityinen sektori tarjoaisi vuokrauspalvelua, eikä se jäisi julkisen sektorin tehtäväksi.

Tartu Velorent -pilottiprojekti on toteutettu CyclUrban + -hankkeen puitteissa ja eurooppalaisen ilmastonmuutosohjelman (ECCP) tuella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut